Afgelopen week hebben Fanny Verliefden en Jorinde Verwimp deelgenomen aan de Belgische Kampioenschappen te Meerdonk. Beide amazones namen deel aan de Grand Prix.

Grand Prix senioren
Fanny wist tijdens het eerste onderdeel van de senioren op een nette vijfde plaats te eindigen met Indoctro van de Steenblok. Zij ontvingen een score van 67.261%. Jorinde en Tiamo eindigden als negende.

Grand Prix Special
Tijdens de Grand Prix Special zette Fanny een hele mooie proef neer met haar goedgekeurde hengst. Met een percentage van 70.234% pakten zij de tweede plaats. Jorinde werd tijdens dit onderdeel achtste met Tiamo.

Grand Prix Kür op Muziek
Tijdens de finale van het Belgische Kampioenschap voor senioren reed Jorinde haar Tiamo naar de zesde plaats. Jorinde: “Mijn resultaten met Tiamo waren zeer teleurstellend. Hij was er gewoon niet bij tijdens de proeven, waardoor grote miscommunicaties ontstonden en we een paar 1’en op ons protocol ontvingen. Hij was ietwat beter tijdens de Kür op Muziek, maar we hadden wederom een paar kostbare fouten. We gaan nu alles op alles zetten om hem weer op zijn best te krijgen voor de Wereldruiterspelen in Tyron!”