Tekst: Jorinde Verwimp
Foto’s: Jorinde Verwimp & Heidi De Keyzer

Dag 1
We zijn gisteren rond 10u vertrokken, rond 11.30 zijn we dan in Waregem aangekomen en hebben we de paarden op stal gezet. Het zijn hier vaste stallen met automatische waterbakken dus dat scheelt een hoop gesleur met emmers. Kastar (aka Taki) stond meteen rustig op stal. Om 14u hebben we ons opgemaakt voor de vetcheck. Taki vond het allemaal best spannend in de piste van de vetcheck en was fris genoeg. Vetcheck was goed verlopen en we konden ons klaarmaken voor de piste verkenning. Gelukkig was hij onder het zadel wel heel rustig en ontspannen in de hoofdring. We hebben een halfuurtje wat losgereden, geen zware training de dag voor de proef. Na het rijden heb ik hem nog een douche gegeven en zijn avondeten en hooi. Klaar voor de nacht.

Dag 2
Vandaag is het wedstrijddag. Vanmorgen om 9u08 mocht mijn leerling Emma Driesen de baan in bij de junioren, haar internationale debuut. Ze werd uiteindelijk 2e met 67.9% wat zeker niet slecht is voor de eerste keer!

Om 15u10 moeten ik met Taki de baan in. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn aangezien hij gisteren best ontspannen aanvoelde. Het is voor mij wel iets anders als andere wedstrijden omdat mijn vader er niet bij is die me normaal altijd helpt bij het inrijden. Hij zit namelijk in Tryon waar Fanny Verliefden mee onze Belgische kleuren verdedigd. Ik heb er alvast zin in en wish me luck!

Rond 14.30 begon het losrijden, Taki was in het begin weer een beetje gespannen maar na een 15tal minutjes rustig los te rijden begon hij te ontspannen. We hebben de laatste weken hard getraind op tempocontrole en ik had vandaag in de proef echt het gevoel dat dat veel beter was al dan de laatste keer in Aken. Als dan de punten verschenen was ik natuurlijk super tevreden. Het had op dit moment niet beter kunnen gaan. Morgen een nieuwe dag en we gaan proberen een gelijkaardige proef neer te zetten.