Niet iedereen had een rustig Pinksterweekend: de ruiters van Dressuurstal Verwimp waren in Compiègne om te strijden voor de titels. Afgelopen woensdag waren de combinaties al afgereisd naar het concours, dat op vrijdag begon. Ze namen welverdiend een aantal podiumplaatsen mee naar huis. Zo eindigde Jorinde Verwimp met Tiamo op de derde plaats in de Grand Prix Special en pakte Katelijne Maes brons in de Kür op Muziek bij de junioren.

Jorinde Verwimp: “CDI Compiegne is een heel mooi concours. Het bevindt zich op een enorm groot terrein te midden van een bos. Er is daar veel ruimte om te trainen en los te rijden. Iets wat in de dressuursport niet vanzelfsprekend is. De sfeer was mede dankzij het mooie weer super!”

Internationaal debuut Kalahari
Voor Kalahari was het haar internationale debuut, maar ze hield haar hoofd koel en ze heeft twee hele constante proeven neergezet. In de Prix St. Georges op vrijdag pakte ze de tiende plaats met een score van 68,794%. Tijdens het tweede optreden van Kalahari in Compiègne reed de combinatie een score van 67,971%, wat goed was voor de vierde plaats!

Naast Kalahari kwam ook Elroy in actie in de Prix St. Georges. Onder het zadel van Fanny Verliefden reed hij vrijdag een score van 67,912%. Op zaterdag zette het duo een proef neer met een percentage van 65,529%.

Derde plaats Grand Prix Special
Op zaterdag was het de beurt aan Tiamo. Hij nam met Jorinde Verwimp deel aan de CDIO5* Grand Prix. Jorinde: :”Tiamo was de eerste dag niet helemaal zoals ik had gehoopt. Maar we herpakten ons en reden een goede Grand Prix Special waarmee we op de derde plaats eindigden met 71.617%!” Fanny Verliefden moest tijdens de Grand Prix helaas afgroeten met Indoctro, nadat hij heel bang was geworden van iets op de tribune.

Top concours Katelijne
Leerlinge Katelijne Maes nam voor de tweede keer deel aan een internationaal concours. Zij pakte vrijdag met Ibou van de Kapelhoef een vijfde plaats met een score van 66,667%. De combinatie sloot zondag het parcours prachtig af: zij reden een geweldige score van 72,958% in de Kür op Muziek bij de junioren! Daarmee eindigeden zij op de derde plaats.

Mooie kür
Veronique Philippaerts-Engelen werd met Wendor geselecteerd voor de Kür op Muziek van de Intermediaire I. Zij behaalde met de zwarte parel een score van 69.250%.

CDI Compiegne