Zaterdag vond de kür op muziek plaats van het CDI3* Waregem, waar Jorinde en Arie Sollenburg een derde plaats behaalden met een score van 73,3%. De combinatie verbeterde eerder in Waregem al hun persoonlijke record en werden twee maal derde in de Prix St. Georges en Intermediaire I.

Drie dagen het beste van jezelf geven kan best zwaar zijn. Nadat Jorinde merkte dat Arie wat moe was tijdens de tweede proef had de amazone al aangegeven de volgende dag wat korter los te rijden, om zo te kunnen knallen tijdens de kür op muziek. Dit heeft geholpen want het duo wist weer een topprestatie te leveren. Jorinde: “Arie was goed maar ik voelde wel dat hij toch wat moe begon te worden in de proef. Ondanks dat zette zich hij zich nog wel vol in. Ik ben superblij met hem! Hij heeft echt ontzettend goed gepresteerd tijdens dit concours.”

Overstap Grand Prix
Wat staat er nu op de planning met Arie? Jorinde: Hij krijgt nu een paar dagen vakantie. Hierna pak ik de training met hem weer op om hopelijk binnenkort de overstap te maken naar de Grand Prix!”

Is CDI Waregem een succes?
Het CDI Waregem werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Is het voor herhaling vatbaar? Jorinde: “Het concours in Waregem was echt een heel mooi en goed georganiseerde wedstrijd! Ondanks de regen op donderdag bleef de bodem ook echt super. Alles was heel goed geregeld. Wij zijn er volgend jaar weer bij!”Photocredit: Chris Coessens