CDI4* Lier had niet succesvoller kunnen verlopen voor de Olympische Verwimp-amazone Jorinde. Zij en haar 18-jarige Tiamo, die een resultatenlijst heeft om u tegen te zeggen, wisten de eerste prijs in de wacht te slepen van de Grand Prix én de Grand Prix Kür op Muziek. “Tiamo was weer helemaal in topvorm! Hij gaf me een superfit gevoel”, aldus een contente Jorinde.

Grand Prix
De instelling van Jorinde voor CDI Lier was luid en duidelijk. “Wij hadden als doel om foutloze proeven neer te zetten met veel expressie. En dat is best goed gelukt! In de Grand Prix ging nagenoeg alles goed, behalve het eerste drafappyement. Hij schrok toen van een bloem en sprong wat naar binnen. Maar Tiamo is echt een paard die je nooit in de steek zal laten, dus we wisten dat nog enigszins op te lossen. Wij zijn al zo lang samen dus we weten precies wat we aan elkaar hebben.” Het doel van Jorinde & Tiamo was gehaald en ze werden beloond met een score van 73,217% wat resulteerde in de eerste plaats. De Spanjaard Sergio Martin Palos was de runner up. Klik hier om de Grand Prix-proef van Jorinde en Tiamo te bekijken.

Grand Prix Kür op Muziek
Zondagavond vond het absolute hoogtepunt van CDI Lier plaats: de Grand Prix Kür op Muziek. “Tijdens de Kür op Muziek voelde Tiamo heel goed aan. Hij maakte echter een vreugdesprong aan het einde van onze proef, dat heeft de score van onze proef iets gedrukt”, stelt Jorinde. Net als vorig jaar schreven zij de winst van de Kür op Muziek op hun naam. De 23-jarige Verwimp en haar Lester-zoon ontvingen een score van 77,450% en kunnen uitermate tevreden zijn met hun zegereeks tijdens het spannende Belgische viersterren concours.

Jorinde blikt zeer tevreden terug op het concours. “ CDI Lier heeft een geweldige sfeer om in te rijden. En winnen voor thuispubliek is helemaal super! Ondanks de kou was alles heel goed geregeld. Zo waren de stallen bijvoorbeeld verwarmd. Het ontbrak ons als ruiters en onze paarden aan helemaal niks.”

Wereldbeker Dressuur ‘s-Hertogenbosch
Komend weekend komt Jorinde in actie met zowel Kastar als Tiamo tijdens de Wereldbeker Dressuur in ’s-Hertogenbosch.