Afgelopen weekend ging Jorinde Verwimp voor het eerst na haar ongeluk weer op concours. Ditmaal nam zij met de jonge Eton deel aan CDN Dentergem. En zeker niet onverdienstelijk, zij werden namelijk beloond met een score van 67,2% in de Prix St. Georges en bijna 66% in zijn eerste Intermediaire I.

Jorinde: ”Het voelde heel fijn op weer op wedstrijd te gaan. Ik ben afgelopen maandag weer begonnen met rijden en besloot om ook meteen door te zetten. Er stond dus meteen een concours op de planning: CDN Dentergem.”

De keuze van paard viel al snel op Eton, een paard waar Jorinde relatief weinig op rijdt: “Eton staat op stal bij Anky van Grunsven. Ik rij hem alleen als ik daar ben, maar dat was nu door mijn ongeval alweer een tijdje geleden. Voor Dentergem hebben we maar twee keer kunnen trainen.”

Dentergem was het tweede concours voor de nog verse combinatie, maar Eton toont al zeker progressie: “Eton voelde al veel meer ontspannen dan de vorige keer. Zijn beste onderdelen zijn die in draf. Hij blinkt daar enorm in uit! We hadden helaas wel een dure fout na de eerste galoppirouette. Hij raakte het hekje en schrok daarvan. Ik blijf hem voorlopig uitbrengen op wedstrijd om ervaring op te doen. We zien wel wat de toekomst ons brengt!”

Goede prestaties leerlingen
Ook leerlingen van Dressuurstal Verwimp hebben een goed weekend achter de rug. Zo reed Emma Driessen haar Kalahari in de Prix St Georges naar een score van 66,9%. Ruut Pasgang behaalde met James Pleasure een percentage van 86% bij de vierjarigen en in de 4.2 pakte ze met Sandro een score van 66,4%.

De volgende competitie waar Jorinde aan deel zal nemen is 25 november.