Dit weekend stond voor Dressuurstal Verwimp in het teken van debuten! Met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 maakte Jorinde Verwimp de overstap naar de Intermediaire I, wat resulteerde in een tweede plaats. De zelfgefokte Dispar Voulgo werd voor het eerst uitgebracht op concours. Met Jorinde behaalde hij een net percentage tijdens de oefenwedstrijd in Merksplas.

Eerste keer Intermediaire I
Jorinde over haar proef met Kastar in Diepenbeek: Het was ons debuut in de Intermediaire I. Kastar deed zoals altijd super zijn best in de proef! Hij is nog zo jong maar wil echt alles voor je doen. Wat een geweldig paard!”

De combinatie behaalde een percentage van 69.2%. Waar zitten de verbeterpunten? Jorinde: “Er zaten nu nog teveel kleine routinefoutjes. Een voorbeeld hiervan is dat de pirouetten niet mooi waren uitgereden. Daarnaast was hij tijdens de overgang naar draf niet helemaal aan de hulpen en het achterwaarts is nog moeilijk voor hem. Maar ik had op dit moment niks beters durven dromen!”

Wedstrijddebuut zelfgefokte Dispar
Het was de eerste keer voor de negenjarige Dispar (Negro x Goodtimes) dat hij op een wedstrijd verscheen. De zelfgefokte vosruin kwam in actie tijdens de oefenwedstrijd in Merksplas op Z-niveau. Zijn amazone Jorinde: “Dispar was nog nooit eerder van huis weg geweest dus het was echt een test voor hem!”

Wat zijn de sterke punten van Dispar? Jorinde: “Hij heeft een super goede galop en stap. Zijn karakter is ook superfijn om mee te werken. Zijn grootste aandachtspunt op dit moment is om nog meer power te krijgen in de draf.”

Wat zijn de toekomstplannen met hem? De amazone: “Aangezien hij voor mij te klein is gebleven staat hij te koop. Dus de toekomst met hem zal voor een andere ruiter zijn. Zolang hij niet verkocht is blijf ik hem uiteraard zelf nog rijden en uitbrengen.”