Afgelopen weekend heeft Jorinde Verwimp een knappe prestatie neergezet met Dispar Voulgo. Deze vosruin is een paard van haar leerling Matthias Dieltjens, die Jorinde uitbrengt om hem wedstrijdervaring op te laten doen. Jorinde werd zondag 10 juni derde met hem in de M10 met 67,35%! Alexa Fairchild, leerlinge van Fanny Verliefden, nam met de KWPN-ruin Vanita deel aan de U25 in Meerdonk. Zij reed een zeer net percentage van ruim 67% wat goed was voor een tweede plaats! Chloe Morris, een amazone in training bij Wim Verwimp, won de Intermediaire I met Lord Wallonia met 71%!

Veel progressie
Jorinde: ”De proef met Dispar ging goed. We hebben de laatste weken hard gewerkt om de uitgestrekte draf beter te krijgen en dat was aardig gelukt! Wij kregen nu een 7,5 voor dit onderdeel in Meerdonk. Helaas ging hij na het groeten in galop in plaats van draf en ging een wissel niet helemaal goed. Maar ik ben heel tevreden met zijn vooruitgang, hij boekt veel progressie. Het plan is dat Matthias hem zelf binnenkort gaat uitbrengen op wedstrijd, maar we hebben nog geen datum gepland staan.”

Voorbereiding Grand Prix
Alexa Fairchild reed een mooie proef met haar knappe Vanita, die door haar ook wel Newton wordt genoemd. Deze combinatie is voorbereidingen aan het treffen voor de overgang naar de Grand Prix en presteren vooralsnog zeer succesvol in de U25! Hun tweede plaats in Meerdonk met ruim 67% is hiervan een voorbeeld.

Winst Intermediaire I
Chloe Morris won met de imponerende Lord Wallonia de Intermediaire I van Meerdonk. De combinatie reed een nette proef waarvoor ze een waardering kregen van 71%.