Na een mooie week op het EK zijn alle deelnemers weer terug op stal of onderweg naar hun thuisbasis. Zo ook Fanny Verliefden die met Indoctro vd Steenblok deelnam aan het EK in het Belgische dressuurteam. Mede deelnemers in het Belgische dressuurteam waren Simon Missiaen, Laurence Roos en Isabel Cool. Niet alleen voor de EK-ruiters stonden er belangrijke wedstrijden op de planning. Zo reed leerling van Wim Verwimp, Diete Vos, afgelopen weekend voor het eerst weer na het Belgische Kampioenschap mee in het Inter I.

EK Rotterdam
Tijdens het tweede deel, op 20 augustus, van de landenwedstrijd kwam Fanny met de imponerende Indoctro aan de start. De combinatie wist een nette proef neer te zetten waarbij zij vooral op de piaffe onderdelen meerdere achten wisten te behalen bij de juryleden. Ondanks een paar fouten die de totaalscore hebben gedrukt, kwam het totaal uit op 68,137%. Teamgenoten Simon en Laurence wisten ook nette scores te behalen. Simon kwam met Charlie op een totaal uit van 67,314% en Laurence reed met Fil Rouge naar 70,466%. Isabel Cool werd helaas in de laatste lijn van de landenproef door de jury uitgebeld. Het Belgische dressuurteam is hierdoor geëindigd op de 14de plaats.

Bekijk hier het volledige overzicht met de uitslagen.

Overwinningen
Leerlinge van Wim Verwimp, Diete Vos, had na het Belgische Kampioenschap weer haar eerste wedstrijd met haar paard Dandy. Na het BK heeft de combinatie hard gewerkt aan punten waar zij tegen waren gelopen. Dat het harde trainen zijn vruchten heeft afgeworpen bleek uit de fantastische resultaten van afgelopen weekend. Zo wist Diete niet alleen een super score van 71,103% te behalen maar daarmee óók het Inter I te winnen. ‘Na een iets tegenvallend BK winnen wij gewoon het Inter I. Ik ben super blij met hoe goed Dandy zijn best doet en dat zelfs met het warme weer, aldus Diete over haar overwinning.’