Het kan de paardenliefhebber niet ontgaan zijn, de Nations Cups die plaats vond tijdens CHIO Twente. De beste ruiters en amazones reden mee in speciaal geselecteerde teams om hun land te verdedigen. Zowel Fanny Verliefden als Jorinde Verwimp waren geselecteerd om aan dit evenement mee te rijden voor het Belgische team. Fanny behaalde tijdens haar proeven met Indoctro v/d Steenblok (v. Rubin Royal) nette scores. Helaas verliep het voor Jorinde en Cape Town (v. Conteur) niet zoals gepland.

Sterk deelnemersveld
Tijdens CHIO Twente nam Fanny Verliefden met Indoctro v/d Steenblok deel aan de Grand Prix en de Grand Prix Special. Indoctro had tijdens de proeven door de grote entourage enigszins last van spanning waardoor bij beide proeven de scores werden gedrukt. Ondanks de spanning en het enorm sterk deelnemersveld was wist de combinatie toch tweemaal een net resultaat te behalen. Op zaterdag 22 juni werd de Grand Prix verreden waar Fanny met haar proef een score van 69,587% behaalde. Haar proef werd bij één jury met ruim 70% beoordeeld. De dag erna vond op zondag de Grand Prix Special plaats. Deze proef werd gewaardeerd met een nette score van 68,87%. Het Belgische team is na dit weekend op de 6de plaats geëindigd.

Pech voor Jorinde
De Grand Prix van zaterdag begon fantastisch voor Jorinde. Cape Town liep enorm goed en het leek erop dat de combinatie hun beste Grand Prix proef ooit ging neerzetten. Helaas verliep dat anders toen Cape Town zichzelf aantikte in de laatste overgang naar draf. Doordat hij een paar passen onregelmatigheid liet zien heeft de jury de proef stopgezet en moest Jorinde helaas de baan verlaten. Na de proef is Cape Town gelijk helemaal nagekeken waarbij er gelukkig niets meer aan de hand leek te zijn. “Het is enorm balen dat een hele proef door zo een kleine misstap gelijk in de soep kan lopen… Maar wij blijven positief en focussen ons nu gewoon op CDI Leudelange over twee weken”, aldus Jorinde over de proef.