Nadat Katelijne Maes begin juli te horen kreeg dat zij voor de tweede keer geselecteerd was om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap, was het afgelopen week eindelijk zo ver. Samen met haar paard Ibou van de Kapelhoef en een heel team aan supporters is Katelijne naar het prachtige San Giovanni in Marignano gereisd waar het EK Dressuur voor Childeren, Junioren, Young Riders en de U25 plaatsvond. Op 24 juli vond de teamtest plaats waar Katelijne samen met Karoline Sofie Vestergaard en Amber van den Steen in het Belgische Juniorenteam reed.

Persoonlijk record
Het EK begon voor de Junioren op 24 juli met de teamtest. Tijdens deze categorie rijden de deelnemers allemaal een proef waarbij per team het gemiddelde van de teamleden wordt genomen. Het team met het hoogste gemiddelde is uiteraard de winnaar. Katelijne had Ibou er fantastisch aanstaan tijdens de proef wat resulteerde in een score van 70,242%. Buiten dat het al een prestatie opzich is om zo goed te score op een EK, was dit tevens een nieuw persoonlijk record voor Katelijne met Ibou. Teamleden Karoline Sofie en Amber reden ook sterke scores van ruim 70% waardoor zij met het team een gemiddelde van 71,020% behaalde en daarmee op de 5de plaats zijn geëindigd!

Hittegolf

Niet alleen in de Benelux was er extreme hitte. Ook tijdens het EK stegen de temperaturen enorm. Des ondanks wist Katelijne en Ibou een super prestatie neer te zetten tijdens de teamtest. Helaas zaten er in de individuele proef een paar grote fouten die ertoe leiden dat de combinatie geen kür mocht rijden en het EK voor hen hier ophield. Ondanks dat het anders is geëindigd dan gehoopt was het een mooi en leerzaam EK waaruit ook weer bleek wat een mooi team Dressuurstal Verwimp heeft. Zo kwam Jorinde tijdens deze week Katelijne ondersteunen en waren er meerdere trouwe supporters die de combinatie kwamen aanmoedigen. ‘’Ik heb het EK helaas niet kunnen eindigen zoals gehoopt, maar wij gaan gewoon weer door met trainen voor de komende wedstrijden. Ik ben super dankbaar voor mijn moeder, Jorinde en Alain die dit allemaal weer hebben mogelijk gemaakt en natuurlijk super trots op Ibou die zich 100% gaf tijdens de proeven ondanks de hitte’’, aldus Katelijne Maes over haar EK.