Het Europees Kampioenschap dressuur in Gotenburg zit er op. Het was een kampioenschap met ups en downs voor amazone Jorinde Verwimp en haar Tiamo, ook wel ‘Timmie’ genoemd. Zij hadden zich met een uitstekende eerste proef geplaatst voor de Special, waar ze helaas wat fouten hadden en niet de rit neer wisten te zetten die zij voor ogen hadden. Jorinde: “We hadden helaas wat fouten, maar het was een super wedstrijd! Met een prachtige, indrukwekkende piste.”

Heeft de jonge Belgische amazone het Europees Kampioenschap nog anders ervaren dan een ‘gewoon’ evenement? Jorinde: “Het EK was voor mij eigenlijk niet heel anders. Ik ga altijd met dezelfde instelling op concours: ik wil een zo goed mogelijke proef rijden. De sfeer is wel heel anders op het EK en dat maakte het extra leuk en bijzonder!”

Grand Prix
Jorinde en Tiamo hun eerste optreden op het EK 2017 vond plaats op woensdag 23 augustus. De Olympische amazone over deze proef: “De proef ging voor mijn gevoel heel goed! De piaffe had wat expressiever gekund maar verder was het foutloos. De wissel series waren voor mij hier het hoogtepunt.” De jury was het hiermee eens en met een zeer nette proef met een score van 71,286 procent kwalificeerde de combinatie zich voor de Grand Prix Special.

Grand Prix Special
De Grand Prix Special ging helaas niet helemaal zoals verwacht, maar er zaten toch zeker veel goede stukken in. Jorinde: “De pirouettes en de uitgestrekte draf gingen heel goed in de Special. Hij deed dit echt perfect.” Waar ging het mis? “Timmie en ik hadden een communicatiefout bij de wissels om de twee. Hij dacht namelijk dat ze om de pas moesten. Hierdoor ging het helaas fout.”

Verbeterpunten
Het eerstvolgende concours van de combinatie is het CDI Mechelen. Hoe gaan zij zich hiervoor voorbereiden? “Er is eigenlijk geen enkele oefening moeilijk voor ons. Hij kan alle oefeningen thuis goed uitvoeren, maar het is nu een kwestie van het in de proef net zo goed kunnen doen als in de training. We moeten zorgen dat Timmie fit blijft, dan komt alles goed. Daar gaan we nu aan werken door wat leuke dingen te doen; beetje springen, bosritjes maken en wandelen bijvoorbeeld.”

Daarnaast komt ze met Arie Sollenburg in de Lichte Tour in actie tijdens CDI Waregem! Er staan dus weer een hoop goede concours op het programma. Veel succes met de voorbereidingen!