Komende week staat alles in het teken van het EK dat dit jaar plaats zal vinden op het CHIO-terrein in Rotterdam. Fanny Verliefden vertegenwoordigt team Verwimp en België doordat zij met de imponerende zwarte hengst Indoctro v.d. Steenblok onderdeel is van het Belgische team. Vandaag, maandag 19 augustus, is om 09:00 uur voor de dressuur het EK van start gegaan en zullen de teamproeven worden gereden. Het Belgische team bestaat verder nog uit Simon Missiaen, Isabel Cool en Laurence Roos.

Aftrap van de dressuur
Afgelopen zondag vonden voor de dressuurruiters de vetchecks plaats. Alle paarden van het Belgische team kwamen hier glansrijk doorheen. Aansluitend aan de vetchecks was er de mogelijkheid voor alle teams om gebruik te maken van de banen zodat de paarden nog getraind konden worden ter laatste voorbereiding op het eerste onderdeel van de dressuur dat vandaag zal plaatsten. Fanny en Indoctro zijn helemaal in vorm voor het EK en kijken dan ook enorm uit naar komende week.

Eerste reserve
Anders dan voorgaande jaren neemt Jorinde Verwimp dit jaar niet deel aan het Belgische team om te rijden op het EK. Het is pas het eerste jaar dat zij met Cape Town meerijdt op het hoogste niveau. Desalniettemin is Jorinde door de haar gelijk al hoge scores geselecteerd als eerste reserve voor het Belgische team. ‘Ik wens het Belgische team heel veel succes op het EK in Rotterdam. Dit jaar ben ik er niet bij, maar ik ben wel heel trots dat Cape en ik al gelijk in ons eerste jaar eerste reserve mogen zijn voor het team, aldus Jorinde.’

Op donderdag zullen de individuele proeven plaatsen vinden en op zaterdag wordt er kür op muziek gereden. Bekijk het volledige programma via de deze link.