Het was gisteren een geslaagde eerste dag op het Flanders Dressage Event voor ruiters van Verwimp! Er zijn meerdere podiumplaatsen behaald, zoals de eerste plaats van Fanny Verliefden en Indoctro in de Kingsley Grand Prix en de tweede plaats van Jorinde Verwimp en Kastar in de FDE Silver Cup M10! Daarnaast bemachtigde Laura Luyten de vierde plaats in de BK Juniors Par Equipe!

Grand Prix-overwinning
Gisterenavond vond op Stal Hulsterlo te Meerdonk de Kingsley Grand Prix plaats (open wedstrijd). Fanny Verliefden nam hier aan deel met haar goedgekeurde dekhengst Indoctro. Dit deden zij zeer verdienstelijk; ze gingen er namelijk vandoor met de overwinning! Ze werden beloond met een nette score van 70,633%. Deze combinatie komt vanavond in actie tijdens de Grand Prix van het BK, net als Jorinde Verwimp met Tiamo. Fanny: “Ons optreden in de Grand Prix vandaag geeft ons extra vertrouwen in de wedstrijd van morgen. Wij gaan ons uiterste best doen en ik weet nu nog beter op welke punten we moeten letten. We hebben er zin in!”

Tweede plaats Jorinde & Kastar
Jorinde Verwimp heeft haar Kastar goed voor elkaar, want de combinatie heeft een mooie prestatie neergezet in de FDE Silver Cup M10! Met een tweede plaats en een score van 70,500% hebben zij een excellente start op het Flanders Dressage Event. Jorinde: “Ik heb een hele fijne proef gereden en ben heel trots op Kastar. Hij is de laatste tijd steeds beter in vorm.”

Vierde plaats BK Junioren
Meerdere leerlingen van de dressuurstal waren gisteren eveneens te bewonderen tijdens het Flanders Dressage Event. In de FDE Gold Cup Prix St. Georges was het de beurt aan Veronique Philippaerts-Engelen met Wendor, en Jitske Bosschaerts met Whitney. Veronique behaalde de 11e plaats met 67,105% en Jitske reed een score van 63,553%.

Brit Gellens wist de tweede plaats te bemachtigen in de Kingsley Pony Challenge Par Equipe met haar pony April. Zij werden gewaardeerd met een score van 66,538%. Bij het Belgisch Kampioenschap Junioren reed Laura Luyten haar Dark Chocolate naar een 4e plaats met 67,378% en Sandy Craut werd 11e met Cayano in de FDE Bronze Cup M6 met 65,563%.

jorinde_kastar_BK

Jorinde en Kastar