Jorinde Verwimp was on fire tijdens het concours in Heist op den Berg afgelopen weekend. Ze verscheen in de ring met Haydn, Alteet, Dispar Voulgo en uiteraard haar paradepaard Tiamo. Fanny Verliefden kwam in actie met Indoctro en meerdere leerlingen namen eveneens deel.

Debuut Haydn en Atleet
Jorinde: “De wedstrijd met Haydn ging heel goed. Haydn was voor de eerste keer mee en vond het best wel spannend. Maar hij gedroeg zich bijzonder goed! Ondanks een paar foutjes ben ik super tevreden met een eerste plaats met een score van 77.2%”

“Voor Atleet was het ook zijn wedstrijddebuut. We vormen nog maar kort een combinatie, maar wisten toch al een score van 69.8% te halen op niveau vier. Van een beter debuut had ik niet durven dromen. Met Dispar Voulgo, het paard van mijn leerling Matthias Dieltjens, zette ik een mooie foutloze proef neer met een percentage van 68.3.”

Persoonlijk record Grand Prix Special
“Met Tiamo reed ik sinds lange tijd weer eens een Grand Prix Special. Deze proef is best moeilijk en verwarrend voor de paarden, omdat de lijnen heel anders zijn dan in de Grand Prix. Hij bleef er echter super aan, zoals ik ook wel van hem gewend ben, en maakte geen fouten. We eindigden hiermee op de eerste plaats en reden zelfs een persoonlijk record van 75.4%! Dit geeft mij heel veel vertrouwen voor het concours in Compiègne volgende week.” Fanny Verliefden werd vierde in de Grand Prix Special met Indoctro en een score van 70.053%.

Goede scores voor leerlingen
Leerlinge Katelijne Maes won allebei haar junioren proeven met Ibou met percentages van 72.2 en 69.8%. Maud Adriaensen werd derde met Dieudonner met een score van 67,7%. Laura Luyten en Dark Chocolate eindigden als tweede bij de Young Riders met een score van 60.8%.