De indrukwekkende Arie Sollenburg heeft afgelopen weekend laten zien uit welk hout hij gesneden is. Hij maakte zijn debuut in de Grand Prix onder de getalenteerde Jorinde Verwimp. Zij ontvingen een score van 68,2% en kunnen tevreden zijn over hun allereerste optreden op het hoogste niveau! Daarnaast werd Jorinde eerste met Cape Town op Prix St. Georges-niveau en derde met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 in de Intermediaire I.

Jorinde over Arie Sollenburg
De zwarte Arie heeft de afgelopen tijd bewezen goed in vorm te zijn. Met Jorinde werd hij in september nog derde in de Kür op Muziek en in Prix St. Georges en Intermediaire I-proeven. Nu heeft de combinatie de overstap gemaakt naar de prestigieuze Grand Prix. Jorinde over het debuut in het Brabantse Uden: “Met Arie ben ik al best lang op Grand Prix-niveau aan het trainen. Thuis lukt het allemaal goed, maar op wedstrijd is het toch net wat anders. Daarom hebben we ervoor gekozen om eerst aan een oefenwedstrijd deel te nemen.”

Hoe voelde Arie aan in zijn allereerste Grand Prix-proef? Jorinde: “Ik was aangenaam verrast hoe goed Arie alles deed. Hij bleef heel fijn aan de hulpen. We moeten nu nog alle puntjes op de i zetten. Zo zijn de wissels om de pas nog niet genoeg bevestigd. Thuis voert hij ze makkelijk uit dus daar heb ik alle vertrouwen in. Wij gaan nu eerst verder oefenen en dan plannen we onze volgende wedstrijd pas weer in.”

Officieel wedstrijddebuut met Cape Town
Nadat de Conteur-zoon een aantal keer zijn gezicht heeft laten zien op oefenwedstrijden, was het nu tijd voor zijn officiële wedstrijddebuut onder Jorinde. Jorinde over hun Prix St. Georges-optreden waarmee ze de eerste plaats veroverden met 69,1%: “Cape Town liep een mooie foutloze proef. Ik ben het meest tevreden over de drafappuyementen en galoppirouetten. Bij hem moeten we nog werken aan de ontspanning in de stap en de galopwissels.”

Deze combinatie gaat nog ver komen in de sport. Want naast dat de reus Cape Town over veel talent beschikt, hij heeft een stokmaat van maar liefst 1.86m, heeft hij een superfijn en meewerkend karakter. Jorinde: “Hij is het liefste paard van stal!”

Goed optreden van Kastar
Het was een vruchtbaar weekend voor Jorinde, want ook Kastar heeft uitstekend gepresteerd. De combinatie ging er in de Intermediaire I vandoor met de derde plaats met een score van 69,3%. Jorinde over haar Game-Boy D’10-nakomeling: “Kastar deed zoals altijd erg goed zijn best. Onze zwakste punten van vorige week waren deze keer heel goed. Oefenen baart kunst! Maar hij vond nu de piste nogal spannend waardoor hij een keer schrok in een hoek. Hierdoor hadden wij een aantal galopsprongen in de uitgestrekte draf. Ook in de wissels om de drie hadden we een fout vanwege een hoek waar hij wat kijkerig op was. Ondanks deze fouten laat hij zoveel goede dingen zien. Het is nu vooral een kwestie van ervaring opdoen.”