Op zondag 2 september maakte Jorinde haar Grand Prix-U25 debuut met Cape Town. Het was goed te zien dat het de Conteur-zoon niks te vroeg kwam, want hij ging er met de winst vandoor in Heist-op-den-Berg!

Winst Grand Prix-U25
Jorinde: “Cape Town reed best fijn, maar ik merk dat hij nog weinig routine heeft in de proef. Dat is ook niet raar, want het was pas ons eerste Grand Prix-optreden! Hierdoor ontstonden er nog teveel slordigheden. De beste stukken uit de proef waren de piaffe en de pirouetten. Wij gaan nu thuis hard werken om de overgangen van piaffe naar passage te verbeteren, dit vindt Cape Town nog wat lastig. Ik wil dit voor de volgende wedstrijd al een stuk beter voor elkaar hebben.”

Naast Cape Town zou Jorinde ook in actie komen met Arie Sollenburg. Jorinde: “Arie heb ik helaas last minute terug moeten trekken. Hij liep niet helemaal zoals ik wou en ik heb dan ook besloten om niet te starten. Hij heeft vorige week in Uden zijn kwaliteiten al ruimschoots laten zien. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij binnenkort topprestaties gaat leveren.”

Overwinning bij junioren
Emma Driesen, leerlinge van Jorinde, won in Heist-op-den-Berg met Kalahari de junior individual-proef met een score van 69,5%. In de team test eindigde ze knap als tweede met 67,4%. Jorinde: “Emma en Kalahari hebben enorm veel progressie laten zien in vergelijking met vorige week. Ik ben super trots op deze veelbelovende combinatie!”

CDI Waregem
Het volgende concours waar Jorinde aan deelneemt is CDI Waregem, dat van 13 tot 16 september plaatsvindt. Jorinde zal in de ring verschijnen van de Lichte Tour met Kastar. Veronique Philippaerts-Engelen komt met Wendor in actie in de Lichte Tour. Voor Emma Driessen is het extra spannend concours, want ze maakt daar haar internationale debuut bij de junioren met Kalahari!