Van 26 tot en met 30 december zal voor de 37e keer Jumping Mechelen plaatsvinden. Jorinde Verwimp is ieder jaar een trouwe participant van het evenement. Dit jaar zal ze eveneens verschijnen in de dressuurring. Mechelen is een van de hoogtepunten voor Jorinde, en wij vonden het daarom tijd voor een Q&A!

Hoe vaak heb je al deelgenomen aan Mechelen?
Jorinde: “Dit is voor mij alweer de zevende keer. Samen met Timmie wordt het de vierde keer!”

Met welke paarden kom je dit jaar in actie?
De amazone: “Ik neem dit jaar zowel Kastar Hof ter Zeedycke D’12 als Tiamo mee naar het Mechelse concours. Met Kastar ga ik een Lichte Tour-proef rijden en met Timmie verschijn ik in de ring van de Grand Prix.”

Is Jumping Mechelen voor jou extra speciaal voor jou in vergelijking met andere concoursen?
Jorinde antwoord zonder twijfel: “Ja, Mechelen is het concours waar ik ieder jaar het meest naar uitkijk! Voor eigen publiek rijden is gewoon zo geweldig. En de sfeer is ook uniek, het is echt genieten!”

Welke andere combinaties van Dressuurstal Verwimp nemen ook deel aan Mechelen?
Jorinde: “Katelijne Maes heeft de finale van de Elite Cup gehaald wat betekent dat ze mee mag doen in Mechelen! Dus dat is supergoed nieuws!”

Heb je nog een speciale voorbereiding voor Mechelen?
Jorinde: “Ik ga deze week naar Anky van Grunsven en Sjef Janssen om een paar dagen te trainen. Zo kunnen wij nóg beter presteren op het mooie evenement!”

Jorinde en Kastar

Jorinde en Tiamo