Jorinde Verwimp: “Het kost me moeite om te moeten zeggen dat ik besloten heb om niet naar Tryon te gaan. Timmie was niet zichzelf tijdens de Belgische kampioenschappen. En naderhand kwamen we erachter dat hij zijn rug had bezeerd. Wij hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om hem te helpen beter te worden, en hij werd ook weer beter.

Ik deed gisteren met hem mee aan een nationale show en voelde dat hij nog steeds niet helemaal zichzelf was. Ik wil hem niet forceren om iets te doen waar hij nog niet aan toe is. Het is nu te kort dag om hem weer op het hoogste niveau te krijgen voor Tryon. Hij heeft altijd zijn uiterste best gedaan voor mij, en nu heb ik het gevoel dat hij wat mentale en fysieke rust nodig heeft.

Dit is niet de manier waarop ik hoopte dat zijn laatste jaar zou zijn, maar Timmie’s gezondheid is het belangrijkste voor mij en hij krijgt van mij nu alle tijd om tot rust te komen.