Op 26 december verzamelt Jumping Mechelen drie hippische disciplines (springen, dressuur en eventing) in één team. Jorinde en Wim Verwimp zullen beide in de arena van Mechelen verschijnen tijdens deze spannende battle. Dochter en vader maken zich ondertussen op om de strijd voor goud aan te gaan!

In totaal gaan vier teams van drie ruiters het tegen elkaar opnemen. Iedere ruiter moet naast zijn eigen discipline ook een andere discipline beoefenen. Zo gaan Jorinde en Wim beide de uitdaging aan in het springparcours. Jorinde rijdt Arie Sollenburg in de dressuur en Wim laat zijn kunsten zien met Cape Town.

Jorinde haar team bestaat uit Jean De Grande voor het springen en Janus Archie voor de eventing. Wim zit samen met springruiter Dominique Hendrickx en eventer Wouter De Cleene in het team. Beide zijn druk bezig met springlessen om zo hun beste beentje voor te kunnen zetten tijdens de Battle op Jumping Mechelen!

Jorinde: “Ik heb er super veel zin in. We moeten nu echt uit onze comfortzone omdat we moeten springen, maar dat vind ik juist leuk! Ik mag het paard van Claudia Becker lenen om te springen, waarvoor 1000 keer dank! Want ik voel me wel een beetje een amateur” zegt de amazone lachend. Ze vervolgt: “Julien Denayer helpt me nu met de voorbereidingen. Mijn vader doet ook mee met de battle, maar hij zit in een ander team dus we gaan concurrenten zijn. Ik ga voor de overwinning, dus hij mag zijn borst natmaken!”

Overzicht teams:
Team 1
Dominique Hendrickx (springen)
Wim Verwimp (dressuur)
Wouter De Cleene (eventing)

Team 2
Rudi Helsen (springen)
Peter Pieters (dressuur)
Maxim Lambrecht (eventing)

Team 3
Jean De Grande (springen)
Jorinde Verwimp (dressuur)
Janus Archie (eventing)

Team 4
Patrick Spits (springen)
Sophie Baetens (dressuur)
Kurt Heyndrickx (eventing)