Als Belgisch Kampioene zijnde had Jorinde Verwimp een eer hoog te houden tijdens Jumping Mechelen. Daar ging zij dan ook vol voor! Nadat ze eerst een bronzen plak bemachtigde in de Lichte Tour met Kastar, verscheen ze met Tiamo in de ring van de Grand Prix. Ze nam het op tegen onder andere Patrick van der Meer en Danielle Heijkoop, die in de Kür op Muziek tevreden moesten zijn met een tweede en derde plaats, want Jorinde was oppermachtig!

Bronzen plak in Lichte Tour
De dag na kerst wonnen Jorinde en Kastar de derde plaats in de Lichte Tour van Jumping Mechelen. Met een uitstekende proef pakten zij een score van 71,2%. Jorinde: “Kastar heeft een topprestatie geleverd. Hij deed super zijn best. Ik ben zeer tevreden over zijn progressie het afgelopen jaar. Dit was een goede afsluiter van 2017!”

Weg naar de overwinning
In de Grand Prix op woensdag reden Tiamo en Jorinde een overtuigende proef die resulteerde in een tweede plaats met 70.900%. Eerste was Patrick van der Meer met Zippo. Zij behaalden een score van 71.720%. Jorinde over haar optreden: “Timmie was over het algemeen super fit tijdens het concours. Er ontstonden helaas was dure fouten in de Grand Prix wat resulteerde in tweeën en drieën. Daar tegenover werden we wel beloond met een 8.5 voor de piaffe. Tiamo gaf me eindelijk weer het gevoel dat hij aan het genieten was. Dat gevoel was ik in de zomer een beetje kwijt, dus het was fijn dat weer te ervaren.”

Grand Prix-zege Tiamo & Jorinde
Donderdag verschenen Jorinde en Tiamo voor de laatste keer van 2017 in de dressuurring. Tijdens de Kür op Muziek zetten zij een topprestatie neer, die met een score van 76.800% meer dan genoeg was voor de gouden plak! Jorinde over hun act: “In de kür hadden we weer iets meer controle dan de dag ervoor, maar ook dat was zeker niet onze beste proef. We hadden echter wel onze eerste 10 ooit op het protocol staan! Het was mijn leukste overwinning. Mechelen is een fantastisch concours met een geweldig publiek! Deze winst is een kroon op het jaar 2017. Een jaar vol persoonlijke records en mooie momenten.”

Klik hier om de Grand Prix Freestyle te zien van Jorinde & Tiamo.

Doelen voor 2018
Jorinde: “Tiamo voelt heel goed aan. Dit jaar mik ik op de Wereldruiterspelen in Tryon en zou dan nog graag één keer tijdens Jumping Mechelen rijden. Tiamo is dan alweer 18 jaar en dat zou een heel mooi einde van zijn sportieve carrière zijn.”