Amazone Jorinde Verwimp was afgelopen week tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch van de partij met Arie Sollenburg en Guardian S. Met Arie nam deel ze aan de kür op muziek tijdens de Symphonica Horse Show. Voor hun prachtige debuutoptreden op Grand Prix-niveau werden zij beloont met een tweede plaats! Met de goedgekeurde hengst Guardian S kwam ze in actie tijdens de presentatie van de G-jaargang. Wij vroegen Jorinde naar haar ervaringen.

Q: De goedgekeurde en imponerende Guardian S is nog maar sinds kort bij jou onder het zadel, maar daar was afgelopen vrijdag niks van te merken. Hoe vond je het gaan?
Jorinde: “Ik was helemaal niet zenuwachtig voor ons eerste publieke optreden. Guardian S was een beetje fris in het begin met losrijden, maar hij ontspande al snel en was daarna meteen heel fijn. In de ring lette hij echt heel goed op en ik kon er goed aan blijven rijden. Hij liet supermooie dingen zien. Wij zijn zeker zeer tevreden over hem!”

Q: Is er al iets meer bekend over eventuele toekomstplannen met Guardian S?
Jorinde: “Guardian krijgt nu even een beetje rust en voor daarna is er voorlopig nog geen plan. Het idee is wel dat Anky van Grunsven hem later in de sport zal gaan uitbrengen.”

Q: Je hebt met Arie deelgenomen aan de Symphonica Horse Show! En dit was zelfs jullie Grand Prix-debuut. Je nam deel aan het hoogtepunt: de kür op muziek. Hoe was het om daaraan mee te doen?
Jorinde: “Arie reed heel fijn tijdens de show. Wij reden onze Disney-kür op muziek, en we hadden er allebei heel veel zin in! Het was zijn eerste optreden op Grand Prix-niveau en hij deed super zijn best. Onze proef werd goed gewaardeerd door de jury, die o.a. bestond uit Xander de Buisonjé, een vakjury en het publiek! Wij kregen een hele mooie score van 83% en een tweede plaats.”

Q: Hoe was het om op live muziek een kür te rijden?
Jorinde: “Oh, het rijden op live muziek was echt geweldig leuk! Toch wel weer heel anders dan normaal, maar dat was eigenlijk alles. Het was ook erg leuk om alle andere ruiters in een andere sfeer te zien en helemaal verkleed in thema. Ik denk dat echt iedereen ervan heeft genoten. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar!”

Q: Het Grand Prix-debuut van Arie was een groot succes. Wanneer komen jullie weer in actie?
Jorinde: “Met Arie heb ik voorlopig nog geen concoursen gepland staan. Wij gaan lekker thuis trainen en oriënteren ons rustig op leuke wedstrijden!”