Jorinde wist het weekend zegevierend af te sluiten in Massenhoven. Met haar zwarte parel Arie Sollenburg pakte ze de overwinning in de Prix St. Georges, met Tiamo werd ze eerste in de Grand Prix, met Kastar finishte ze als tweede in de Intermediarie I en met Kalahari werd ze achtste in de Prix St. Georges. Een ander viertal dan gedacht, maar nog steeds zeer succesvol!

Het was een enerverend weekend voor Jorinde Verwimp en haar paarden! Het originele plan was dat de jonge amazone in Massenhoven zou verschijnen met Cape Town, Tiamo, Kalahari en Kastar Hof ter Zeedycke D’12. Een lichte blessure van Cape Town gooide echter roet in het eten. Hierdoor werd Arie Sollenburg van stal geplukt en ingezet, en dat bleek een goede beslissing! Wij vroegen Jorinde naar haar ervaringen met CDN Massenhoven.

Het was even schakelen nadat Cape Town was uitgeschakeld. Je besloot meteen om Arie in te zetten. Hoe ging dit? Jorinde: “We zagen ’s ochtends dat Cape niet helemaal goed was. Dus besloten wij meteen om Arie mee te nemen. Hij was zo goed in vorm in Waregem. Hij heeft alles gegeven en we pakten dan ook de eerste plaats in de Prix St. Georges met 72%! We kregen voor alle onderdelen zevens en achten. Hij heeft echt bevestigd dat hij klaar is voor de Lichte Tour. Het is echt fijn om zo te rijden!”

Hoe zit het nu met de blessure van Cape Town? Jorinde: “De dierenarts heeft er al naar gekeken en er is niks aan de hand. Ik ben niet met hem gestart omdat ik dat alleen doe als de paarden topfit zijn. De volgende keer komt hij weer in actie hoor!”

Voor Kalahari was het haar wedstrijddebuut. Hoe heb je de Prix St. Georges-proef ervaren? Jorinde: “Ik rij Kally nu ruim een jaar en heb haar zelf opgeleid tot dit niveau. Er zaten nog wat werkpunten in het galopgedeelte. Zoals de wissels, die moeten nog wat rechter. En de pirouetten waren wat aan de grote kant. Maar ik was heel tevreden met hoe ze zich gedroeg gedurende de hele proef.”

Het was de eerste keer na Tiamo’s zomervakantie dat we hem weer konden aanschouwen in de dressuurring. Hoe ging je de proef in? Jorinde: “Dat Tiamo behoefte heeft aan structuur is wel echt goed te merken. Dit was weer zijn eerste wedstrijd na het EK afgelopen zomer. Hij liep goed maar er slopen wat kleine fouten in, zoals bij de inzet van de wissels om de twee. Ook voor de laatste piaffe zat er een kleine hapering. Ik ben zeker tevreden met de score van 72,9% in de Grand Prix. Wij gaan hard trainen en hebben zin in het indoorseizoen, en dan met name Jumping Mechelen!”

Kastar lijkt ook echt op dreef te zijn! Vertel eens wat meer over je Intermediaire I-proef. Jorinde: “Kastar gaf me een super gevoel tijdens de proef deze keer. Hij ging er echt voor. Over hem kan ik alleen maar positief zijn vanwege zijn jonge leeftijd. Hij heeft enkel nog wat moeite met de pirouettes maar dat wordt wel steeds beter. De proef werd dan ook bekroond met een tweede plaats en mooie score van 71,7%.”

Hebben jouw leerlingen nog aan concoursen deelgenomen dit weekend? Jorinde: “Mijn leerlinge Katelijne Maes heeft een topprestatie neergezet in Dentergem! Zij won met Ibou niveau 3 met 70,8%. Daarnaast pakte zij ook de derde plaats in de Kür op Muziek. Samen zorgt dat ervoor dat zij de bronzen medaille heeft veroverd in de Elite Cup! Ik ben een supertrotse trainer.”

Welke concoursen staan voor dit jaar nog op de planning? Jorinde: “Ik ga definitief naar het CDI4* Roosendaal met Kastar. Met zijn nog maar 7 jaar oud maakt hij daar zijn internationale debuut in de Lichte Tour. En daarnaast kom ik natuurlijk met een paar paarden in actie tijdens Jumping Mechelen!”