Afgelopen weekend vond Jumping Mechelen 2018 plaats in de Nekkerhal. Een hele mooie editie voor Dressuurstal Verwimp met het afscheid van Tiamo, de eerste editie van ‘Battle of the Disciplines’ en een mooie tweede plaats voor Jorinde en ook Takki heeft zich weer van zijn beste kant laten zien in de Prix St. Georges.

Afscheid Tiamo
Op de zaterdagmiddag was er een speciaal moment ingelast na de wereldbeker dressuur waar het publiek afscheid kon nemen van Tiamo. In een vol stadion kon iedereen nog één keer genieten van de prachtige combinatie. Timmie liep zijn laatste wedstrijd in Mechelen met een 11de plaats in de Grand Prix (68.587%) en een achtste plaats in de Kur (74.120%) waarmee ze de beste Belg was. Jorinde en Tiamo zijn acht jaar een combinatie geweest.
“De dag is gekomen om een heel groot hoofdstuk in mijn leven af te sluiten, acht jaar geleden kwam hij naar onze stal als een van de verkooppaarden. Al snel beseften we dat hij iets speciaals was, Timmie was zeker niet de makkelijkste en we begonnen bij de Junioren, toen de Young Riders en U25, tot aan Grand Prix-niveau. We deden mee aan 6 Europese kampioenschappen, behaalden 2 bronzen medailles, 4 keer goud op de Belgische kampioenschappen en we namen deel aan de Olympische Spelen in Rio. Hij heeft mijn grootste dromen waargemaakt,” aldus Jorinde.

Battle of the Disciplines
Op tweede kerstdagavond werd dit jaar voor het eerst de showrubriek ‘Battle of the Disciplines’ verreden. Zowel Jorinde als Wim deden mee aan deze goed ontvangen rubriek. Het concept is als volgt: er worden teams gemaakt van eventing-, spring- en dressuurruiters. Alle ruiters moeten een proef rijden in hun eigen én een andere discipline. In de dressuur moest Wim het opnemen tegen Jorinde terwijl Jorinde een springparcours moest springen. Uiteindelijk won het team Alex Fairchild, waar Wim, Wouter Decleen en Dominique Hendrickx in schitterden. Jorinde haar team Lannoo Voeders eindigde op de vierde plaats.

Taki
Jorinde bracht niet alleen Tiamo uit tijdens Jumping Mechelen, maar ook Kastar Hof Ter Zeedycke a.k.a. Taki. Op vrijdag behaalden het duo een mooie derde plaats in de Prix St. George (70.441%). Op zaterdag werden ze tweede in de kür inter 1 (74,9%).