Het outdoor evenement CDI Leudelange is voor Jorinde Verwimp en haar toppaard Cape Town (v. Conteur) eerder geëindigd dat gepland. Nadat de combinatie tijdens hun vorige wedstrijd werd uitgebeld, waren zij weer helemaal in vorm om aan start te komen tijdens CDI Leudelange. Helaas verliep dit anders waardoor Verwimp heeft besloten niet met Cape Town te starten. Leerling van Jorinde, Veronique Philippaerts-Engelen, kwam ook tijdens CDI Leudelange aan start en behaalde een super score met haar proef in de Inter I.

Risico van het vak
Nadat Cape Town zichzelf, twee weken geleden, had aan getikt tijdens zijn proef moest de combinatie helaas van de jury de baan verlaten. Na onderzoek van de dierenarts bleek alles in orde en was Cape Town dan ook helemaal in vorm om deel te nemen aan CDI Leudelange afgelopen weekend. De vetcheck verliep vlekkeloos en niets wees erop dat Jorinde niet zou kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Helaas bleek Cape Town plots, de dag erna tijdens het baan verkennen, niet regelmatig. Om geen risico te nemen met Cape Town zijn gezondheid werd besloten om hem naar huis te brengen. Hier zal hij nog een keer uitgebreid worden nagekeken door de dierenarts en hopelijk is hij weer helemaal fit voor de Belgische Kampioenschappen in augustus. “Werken met paarden is altijd een risico. Je weet nooit wat er gebeurt of wat de paarden doen als je er niet bij bent.”, aldus Jorinde na CDI Leudelange.

Veronique Phillaerts-Engelen
Gelukkig was er niet alleen pech voor team Verwimp tijdens CDI Leudelange. Veronique, leerling van Jorinde, kwam tijdens het Inter I aan start met haar paard Wendor. De combinatie zit in een stijgende lijn en wist met hun proef CDI Leudelange een score van 69,1% te behalen waardoor zij op de derde plaats eindigde. Daarbij was dit voor Veronique ook een persoonlijk record. Een super prestatie op een groot evenement zoals CDI Leudelange. Zowel Phillaerts-Engelen als team Verwimp waren enorm trots op deze prestatie waardoor CDI Leudelange toch nog aan een mooi eind kwam.