De Christmas Show CDI4* in Roosendaal was het eerste internationale optreden van Jorinde en haar topper Kastar Hof ter Zeedycke D’12. Een beetje spanning hoort daarbij, maar het duo liet zich niet kennen! Na een vierde plaats in de Prix St. Georges waren ze afgelopen zaterdag onverslaanbaar in de Intermediaire I Kür op Muziek! Met een score van 72,725% waren ze oppermachtig.

Landgenote Katrien Verreet eindigde met Bailamos Biolley als tweede en de Duitse Andrea Timpe pakte de bronzen plek met First Class 78. Dit smaakt voor Jorinde en Kastar, aka Taki, vast en zeker naar meer! Wij vroegen het Jorinde.

Hoe ging je de kür in?
Jorinde: “Na onze vierde plaats in de Prix St. Georges was ik er al wel zeker van dat Taki een goede prestatie zou leveren. Ik was dus wel zelfverzekerd! Maar het was onze eerste keer dat we deze kür reden, en ook de eerste keer internationaal, dus zenuwen zijn dan natuurlijk wel normaal.”

Wat waren de allerbeste stukken in de kür?
Jorinde: “Normaal gesproken rij ik deze kür met Arie Sollenburg, maar Taki deed het perfect! Het hele drafgedeelte ging super goed. Ook de serie wissels deed hij zonder moeite. De pirouetten waren nog wat aan de grote kant, dus daar gaan we nu hard aan werken.”

Wanneer gaan jullie weer op concours?
Jorinde: “Ons volgende optreden zal plaatsvinden tijdens Jumping Mechelen! Wij gaan nu veel trainen op de pirouetten en gaan ons best doen in Mechelen! Het is een indrukwekkende piste in Mechelen, dus dat is voor hem wel heel spannend. We genieten nog na van dit succesvolle weekend, en kijken alweer uit naar het volgende concours!”