Tijdens CDI Lier afgelopen weekend heeft Jorinde Verwimp met Cape Town (v. Conteur) haar internationale debuut gemaakt. Ook kwam zij aan de start in de PSG en Inter I met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 (v. Game-Boy).

Internationaal debuut
Nadat Jorinde vorige maand haar startbewijs voor CDI Lier had gewonnen was het afgelopen weekend het moment voor het internationale debuut voor de talentvolle Cape Town in de Grand Prix. De Grand Prix vond plaats op vrijdag waarbij de combinatie eindigde met een totale score van 68,391%. In de Grand Prix kür op muziek die op de zondag plaats vond deed de combinatie nog een schepje erboven op wat resulteerde in een mooi percentage van 72,335%.

Persoonlijk record
Met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 reed Jorinde ook hele sterke scores. Op de donderdag vond de Prix St. George plaats waar zij met 70.765% een 5de plaats heeft gekregen. Op de zaterdag reed Jorinde met Kastar in de Inter I een score van 71,324% en een tweede plaats waardoor zij op zondag in de Inter I kür op muziek mocht rijden waar zij een persoonlijk record van 76,310% en tweede plaatsing heeft behaald achter Kristine Moller die met 76,785% de rubriek heeft gewonnen.

Fanny Verliefden
Samen met de zwarte hengst Indoctro van de Steenblok (v. Rubin Royal) nam Fanny Verliefden succesvol deel aan de Grand Prix op vrijdag en de Grand Prix Special op zondag. Op vrijdag reed de combinatie naar een score van 70,935% wat goed was voor een vierde plaats. Tijdens de Grand Prix Special op zondag eindigde de combinatie op een tweede plaats met een score van 72,638%.

Katelijne Maes wint individuele proef
Jorinde was niet de enige die succesvol was op CDI Lier. Ook haar pupillen Katelijne Maes en Emma Driesen hebben beiden mooie scores gereden in de junioren rubriek.
Katelijne Maes die met Ibou van de Kapelhoef (v. Lord Loxley) aan de start kwam reed op de woensdag naar een score van 69,596%. De individuele proef op de donderdag wist zij met 70,539% op haar naam te schrijven. Tevens was zij de enige in haar rubriek die een score boven de 70% wist te behalen. Tijdens de freestyle heeft zij een score van 73,417% behaald.
Emma Driesen reed op woensdag met Kalahari (v. Kopenick) een score van 66,061%. Tijdens de individuele proef reed zij een score van 64,745%. De merrie had tijdens de eerste twee proeven wat spanning waardoor de combinatie er niet bij elk onderdeel alles eruit kon halen. Op de laatste dag op zaterdag zette Kalahari haar beste beentje voor en was ze tijdens de kür op muziek een stuk ontspannener met als resultaat een score van 69,542%.