Dat oefening kunst baart, bleek weer tijdens afgelopen weekend. Zowel Jorinde Verwimp als Katelijne Maes en Britt Gellens namen de paarden mee naar St. Truiden voor een oefenwedstrijd. Met deze oefenwedstrijden werd er buiten het behalen van sterke scores óók veel ervaring opgedaan. Leerling van Jorinde Verwimp, Ruut Pasgang, reed met de jonge James Pleasure een echte wedstrijd mee waar zij goed wist te presteren.

Oefenwedstrijd
Met Jorinde mee op oefenwedstrijd was de sympathieke Eton. Door de mooie stukken die hij in de trainingen al laat zien was het tijd om te kijken hoe dit zich op wedstrijd zou uiten. Verwimp bracht hem voor de eerste keer uit in het Inter II waar de combinatie gelijk al een super score van 70,14% wisten te behalen. ‘’In de proef zaten nog wel wat fouten, maar ik ben tot nu toe heel erg blij met hem’’, vertelt Jorinde over de oefenproef.

Ruut Pasgang
Ruut Pasging, amazone die bij Jorinde Verwimp traint, ging afgelopen weekend op echte wedstrijd met James Pleasure. De eerste proef reed zij op Niveau 1 die zij wist te winnen met 71,54%. Ook reed de combinatie een proef op Niveau 2. Ook hier wisten zij de eerste plaats te veroveren met een mooie score van 70,61%.