Op één dag succesvol op twee verschillende locaties starten met twee verschillende paarden? Dat is voor Jorinde Verwimp geen probleem. Afgelopen zaterdag 25 mei reed zij eerst met Dispar Voulgo (v. Negro) mee in de Prix St. George, die plaats vond in Schilde. Vervolgens had zij later op de dag haar wedstrijd debuut in Heist-op-den-Berg tijdens de selecties voor de World Breeding Dressage Championship for Young Horses met haar nieuwe paard Charmer (v. Charmeur).

Nieuwe troef
Nog geen half jaar geleden betrad Jorinde haar nieuwe paard Charmer het terrein van Dressuurstal Verwimp. De nu 7-jarige zoon van Charmeur heeft zich in deze tijd enorm positief ontwikkeld en om deze reden waren de selecties voor het WK Jonge Dressuurpaarden het juiste moment om het wedstrijddebuut te maken. Charmer liet tijdens de selecties zien wat hij in huis heeft en gecombineerd met veel positieve reacties werd de combinatie dan ook geselecteerd om door te gaan naar de tweede selectie ronde. Jorinde heeft er echter voor gekozen deze niet te gaan rijden. “Ik vind Charmer nog niet klaar voor dat soort grote wedstrijden en wil hem daarom nog sparen. Hij heeft zich nu super laten zien en dat geeft mij alle vertrouwen in een mooie toekomst met hem”, aldus Jorinde.

Dispar Voulgo succesvol in PSG
Nog dezelfde dag dat Jorinde de WK Jonge Dressuurpaarden selecties in Heist-op-den-Berg reed, moest zij ook met Dispar Voulgo in Schilde aan start komen op Prix St. George niveau. Met de hulp van het team en een perfect management van de planning wist Jorinde overal op tijd aan te komen én succesvol te presteren. Dispar gaf tijdens de proef een goed gevoel en was ook fijn te bewerken. Met helaas een grote fout in de rechter pirouette werd de score erg gedrukt. Door de wel weer hele mooie serie wissels werd de schade enigszins herstelt, dit zorgde dat de combinatie op een score van 68,1% en een derde plaatsing in een sterk deelnemersveld eindigde.