In 1999 werd Arjen Teeuwissen de eerste winnaar van de Wereldbeker dressuur op Jumping Mechelen. Op 28 december 2011 won Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival de laatste World Cup Dressuur voor een uitverkochte Nekkerhal. Wim Verwimp: “Fantastisch dat Belgie weer een wereldbeker wedstrijd heeft! Dat is een goede boost voor onze dressuursport.”

Na dertien jaar viel het doek over de WB in de Mechelse Nekkerhal omdat de FEI besliste het aantal Wereldbekers te beperken. Ondanks deze tegenslag bleef de Mechelse Christmas Horse Show de dressuurruiters steunen door een CDI te organiseren. Voor de Belgische dressuurruiters is Mechelen immers een unieke kans om voor een groot publiek te rijden. Gedurende die zes jaar was het niet altijd makkelijk om topruiters aan de start te krijgen. De meeste dressuurruiters beschikken immers maar over één Grand Prix-paard en dat wordt in het indoor seizoen meestal ingezet in de Wereldbeker wedstrijden.

Tijdens de laatste meeting van het FEI Bureau werd beslist een Wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor de West Europese Liga aan de Mechelse Christmas Horse Show toe te kennen voor het seizoen 2018 / 2019.

Sportief directeur Peter Bollen is natuurlijk opgetogen dat Mechelen terug deel uitmaakt van het dressuur Wereldbekercircuit : “Een Wereldbeker Dressuur heeft zijn plaats op de Mechelse Christmas Horse show, naast de Wereldbekers Jumping, Mennen en de Pony Indoor Trophy Finale. De organisatie is heel blij met de erkentelijkheid van de FEI voor de kwaliteit van ons evenement. Daarenboven denken we dat de dressuursport in België in de lift zit, en het niet denkbaar is dat er geen Wereldbeker Dressuur in België zou plaatsvinden.”

Bron: Equnews.be