Na een zeer succesvol weekend CDI Lier, was het afgelopen weekend tijd voor The Dutch Masters – Indoor Brabant. Jorinde Verwimp verscheen met de getalenteerde Kastar in de ring van de Lichte Tour. Met de Olympische fitte Tiamo reed zij mee in de FEI Wereldbeker.

Moe na succesvol CDI Lier
Met Kastar, in de stalgangen ook wel Taki genoemd, behaalde de Belgische amazone een percentage van 66,353%, waarmee ze niet helemaal tevreden was. Jorinde: “Taki was duidelijk een beetje moe na CDI Lier, waar hij superprestaties heeft neergezet. En daarbij was hij ook nog wat kijkerig in de ring, dus het verliep anders dan gehoopt. Hij krijgt nu even wat vakantie. Ons volgende optreden is in Saumur.”

“Timmie was weer heel fit!”
Op vrijdag kwam Jorinde met haar ervaren Tiamo in actie in de Wereldbeker dressuur. De amazone: “Timmie was eigenlijk net zo fit als tijdens CDI Lier, dus dat was wel super fijn. In de Grand Prix waren de piaffes zeker de hoogtepunten, die voerde hij echt perfect uit. De uitgestrekte galop ging helaas mis, wat ons veel punten heeft gekost.” Door hun nette proef bemachtigde de combinatie een negende plaats met 71,087 procent en een kwalificatie voor de Grand Prix Kür op Muziek.

Nagenoeg foutloze kür
“In de kür ging nagenoeg alles foutloos! Ik was en ben zeer tevreden over de proef die ik en Timmie hebben neergezet. Echter vielen de punten wat tegen, maar dat hoort bij onze sport denk ik dan. Timmie krijgt nu ook eerst even vakantie en dan zal ik hem in Compiègne weer gaan starten”, aldus de amazone.