Wim Verwimp

Wim is geboren in de jaren 60 en kan zich geen ander leven voorstellen dan met paarden. Van kleins af aan rijdt hij pony’s en is laten succesvol overgestapt naar de paarden. In zijn carrière heeft hij mooie internationale resultaten behaald. In het heden is hij vooral actief als instructeur.

In 2000 deed Wim mee aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Hij behaalde een 14e plaats in de 6-jarige categorie met het paard VPS Melvin V (Flemmingh x Amor). Een van zijn andere toppaarden was Maxwill V (Goodwill x Dageraad). Met Maxwill V nam hij deel aan twee Europese Kampioenschappen Dressuur. In 2007 bemachtigden ze een 12e plaats met het team (La Mandria) en in 2009 een 8e plaats (Windsor, Groot-Brittannië). Ze vormden samen een combinatie van 2007 tot en met 2009.

Hierna heeft hij goed gepresteerd met Neversfelde Feuer (Flemmingh x Cocktail). Het paard kwam alleen net te kort om internationaal door te breken waarop dochter Jorinde in 2012 de teugels van hem overnam. Dat was niet zonder succes, de kersverse combinatie won o.a. de Grand Prix in Diepenbeek met 64.57%. Jorinde was destijds 17 jaar.

Een van zijn laatste toppers is Pari Lani (Solos Landtinus x Fanal Prydsholm), waarmee hij van 2012 tot en met 2014 een combinatie heeft gevormd. Met Pari Lani heeft hij meerdere gouden medailles (o.a. Compiegne, 2013) behaald. In Jeneffe reedt de combinatie een score van 67.92% en bemachtigde daarmee de hoogste plaats op het podium.

Klik hier voor een compleet overzicht van zijn behaalde resultaten.

Fanny Verliefden

Fanny Verliefden runt samen met partner Wim de dressuurstal. Van jongs af aan rijdt zij al paard. Bij de pony’s en bij haar eerste paard ligt de focus vooral op springen en eventing. Toen het paard dat zij destijds reed een blessure kreeg waardoor hij alleen dressuurmatig gereden mocht worden, ontwaakt haar passie voor de dressuur. Ze blijkt zeer talentvol en is momenteel uitgegroeid tot een van de beste dressuurruiters ter wereld. In het jaar 2016 stond Fanny op een 34e plaats in de FEI World Individual Dressage Ranking.

Als op haar 18e haar toenmalige coach Wim Verwimp (nu partner) en ouders besluiten dat zij een paard verdient die mee kan in de top, komt Rubel 13 (Rubinstein I x Tin Rocco) in haar leven. Met Rubel 13 rijdt ze haar eerste grote successen, zoals een deelname aan het Europese Kampioenschap bij de Young Riders. Niet al te lang daarna maakt ze de overstap naar de Grand Prix.

Fanny’s absolute toppaard is toch wel Annarico (Lord Loxley x Havel). Deze Lord Loxley-dochter, ook wel Anny genoemd, is al vanaf haar 6e levensjaar in het eigendom van Fanny. Door haar sensibele en ijverige karakter heeft het even geduurd voordat ze op het niveau zijn dat ze nu hebben, maar het is het dubbel en dwars waard. Fanny en Annario waren verantwoordelijk voor de kwalificatie van het Belgische dressuurteam voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Helaas moesten ze afzien van deelname door een lichte blessure van de bewegingstopper.

De belangrijkste resultaten met Annarico zijn een 4e plaats GP en GP Kür met 77.950% in ’s-Hertogenbosch (2016), 2e plaats GP en winnaar GP Kür met 79.700% in Lier (2016), 9e plaats in de GP en 8e plaats tijdens de GP Kür met 78.980% in Amsterdam (2016) en de winst tijdens de GP Special in Rotterdam (2015).

Met de goedgekeurde dekhengst Indoctro heeft Fanny goede resultaten weten te behalen in de Prix St. Georges. Zo heeft de combinatie in februari 2016 in Massenhoven een score neergezet van 71.053%.

Klik hier voor een compleet overzicht van haar behaalde resultaten.

Jorinde Verwimp

Jorinde heeft haar paardenliefde niet van een vreemde. De paardenfamilie Verwimp is al sinds de 12e eeuw gek op paarden. Vader Wim Verwimp heeft al meerdere successen als internationaal dressuurruiter op zijn naam staan en Jorinde heeft altijd al diezelfde ambitie gehad. Van kleins af aan was ze altijd al op stal te vinden en het duurde niet lang voordat de kleine spruit een pony onder haar bips kreeg. Na een succesvolle ponytijd brak het paardentijdperk aan. Haar carrière heeft haar zeker geen windeieren gelegd, want de nog maar 21 jarige amazone mag zich sinds 2016 al een heuse Olympiër noemen. Van 2012 tot haar deelname aan Rio was Jorinde werkzaam als stalamazone bij Anky van Grunsven. Onder haar begeleiding maakte ze een succesvolle overstap naar de Grand Prix met Tiamo.

Het staat buiten kijf dat het hoogtepunt van de carrière van Jorinde haar deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is (2016). Samen met de topper Tiamo (Lester x Hemmingway) mocht zij als enige Belgische amazone afreizen naar het verre Brazilië. Ze reden een goede score van 70.771%, wat goed was voor een knappe 35e plaats. De combinatie heeft hoge scores op hun naam staan. Zo reden ze een score van 75.325% in Aken (juli 2016) en een score van 75.275% tijdens de Grand Prix in Mechelen (december 2015).

Naast Tiamo brengt ze ook de knappe Wendor (Kennedy x Iglesias) uit. Deze combinatie komt uit in de Intermediaire I en Prix St-George. Ze hebben dit jaar veel scores in de 70% gereden, zoals de 71.075% in Compiègne (Intermediaire I, Kür) en de 72.750% in Nice (Intermediaire I, Kür). Ze waren tevens onderdeel van de Belgische selectie voor Aken in de viersterren rubriek.

Met het paard Arie Sollenburg (Olivi x Ferro) heeft Jorinde in 2017 deelgenomen aan het CHIO Aken waar ze de achtste plaats wisten te bemachtigen! Tijdens het CDI3* in Waregem reden ze in de Prix St. Georges scores van 72,9% en 70,76%, waarmee ze twee maal derde werden. In de kür op muziek wisten ze een percentage van maar liefst 73,3% te behalen, waarmee ze eveneens derde werden. Het duo maakt zich momenteel op voor hun debuut in de Grand Prix.

Daarnaast brengt Jorinde de toppers Cape Town (Conteur x Calambo) en Kastar Hof ter Zeedycke D’12 (Game-Boy D’10 x Bonheur) uit op wedstrijd. Met Cape Town heeft zij in de Lichte Tour al meerdere 69+ scores behaalt. Met Kastar werd ze Belgisch Kampioene bij de zevenjarigen in 2017.

Klik hier voor een compleet overzicht van haar behaalde resultaten.

Veronique Philippaerts-Engelen

Veronique is in training bij Jorinde Verwimp. Samen met de getalenteerde zwarte Kennedy-ruin Wendor rijdt zij wedstrijden op Intermediaire I-niveau. Wendor werd voorheen succesvol uitgebracht door Jorinde zelf zodat hij wat wedstrijdervaring op kon doen.

Samen zetten Wendor en Veronique nu goede resultaten neer in de dressuursport. Zo werden zij in maart 2018 nog achtste in de CDI4* Intermediaire I in Lier met een score van 66,676%. Tijdens CDI Compiègne 2018 scoorden zij bijna 70% in de kür op muziek.

Tom Franckx

Anders dan vele dressuurruiters is Tom Franckx niet opgegroeid in een paardenfamilie. Tom dankt zijn eerste rijles aan zijn nicht, die hem een les voor zijn verjaardag cadeau deed. Toen eenmaal bleek dat hij een uiterst getalenteerde ruiter was, sponsorden zijn ouders hem de pony Hopje. Hierdoor kende Tom een goede start bij de jeugdcategorieën. Toen hij even later zijn carrière vervolgde met het paard Doncaster nam zijn vader Jan de paardenliefde over. Jan kocht een fokmerrie en vele van door hem gefokte paarden zijn onder het zadel uitgebracht door Tom. Naast zijn succesvolle optredens in de dressuursport met eigen paarden stelde hij tevens de hengsten van Joop van Uytert voor tijdens hengstenshows- en competities (o.a. Bon Bravour, v, Painted Black).

Tom is twee tot drie keer per week op onze stal aanwezig voor instructie van Wim. Hij brengt onder andere de ruin Evento D (Rubiquil x Goodtimes) succesvol uit. De combinatie gooide hoge ogen toen hij de Beker van België, bij de 6-jarigen categorie, won in 2015 met een score van 77,60%. Dit was voor hem geen primeur, hij won namelijk de Beker van België, bij de 5-jarigen, ook al in 2013 met I.P.S. Dolcherie (Painted Black x Krack C).

De getalenteerde ruiter heeft veelvoudig meegedaan aan het WK Jonge Dressuurpaarden. Zo werd hij reservekampioen met Bon Bravour bij de 5-jarigen in 2011. Met Bon Bravour werd hij eveneens reservekampioen in de Pavo Cup en in 2012 wonnen zij de finale van de KWPN hengstencompetitie. In 2013 nam hij deel aan het WK met Dolcherie, waar hij op een 5e plek eindigde. In 2014 eindigde hij op de 4e plaats tijdens het WK met Dolores van de Kwikaard. In 2015 reed hij Evento D op het WK, waar ze op de 16e plaats eindigden.

Met I.P.S. Just Wait (Jazz x Quarterback) reed hij in april 2016 tijdens de 5-jarige competitie in Diepenbeek een score van 76.55%, waarmee ze derde werden. Met Dolores van de Kwikaard (Zucchero x Royal Dance) reed hij in 2016 een score van 71.368% in de Prix St. George in Lier. Deze combinatie werd tweede tijdens het Belgische kampioenschap in 2014 voor 6-jarigen. In maart 2016 zette hij een mooie score neer van 68.905% met Borsato (v. Belissimo M) in de Intermediaire B. Tijdens het Flanders Dressage Event in 2016 eindigde Tom met Borsato op de vijfde plaats met 66.300% in de Grand Prix. Hij won tijdens het Flanders Dressage Event (2016) goud met Ferentino tijdens de Prix St. George met een score van 68.395%.

Klik hier voor een overzicht van zijn resultaten.

Chloe morris

Chloe Morris

Chloe Morris acteert op Prix St. Georges/Intermediare I-niveau met haar Lord Loxley-afstammeling Lord Wallonia. Deze prachtige zwartbruine ruin heeft al meerdere goede prestaties op zijn naam geschreven onder Chloe. Zo werden ze in begin 2017 tweede tijdens CDI3* Lier met 68.053%. De combinatie is onder begeleiding van Wim Verwimp.

Klik hier voor een compleet overzicht van de door haar behaalde resultaten.

Britt Gellens

Britt Gellens is een 15-jarige amazone. Zij heeft al veel successen geboekt in de ponysport. Volgend jaar wil ze in verband met haar lengte de overstap maken naar de junioren met haar nieuwe troef Dunja Sollenburg. Ze boeken veel vooruitgang en zijn zeker een belofte voor de toekomst.

Klik hier voor een compleet overzicht van de door haar behaalde resultaten.

Katelijne Maes

Katelijne Maes is een 16-jarige getalenteerde amazone, die haar talent al ruimschoots heeft bewezen. Na succesvol geweest te zijn bij de pony’s, maakt ze zich nu op om de overstap naar de paarden te maken.

Met haar Lord Loxley I-nakomeling Ibou van de Kapelhoef heeft ze de overstap naar de junioren gemaakt, en niet zonder resultaat! Zo werd de combinatie derde met een score van 72.958% in de Kür op Muziek bij de Junioren tijdens CDI Compiègne. Tijdens de internationale dressuurdagen Aken eindigde zij als vierde in de individuele junioren competitie met 70.735%.

Klik hier voor een compleet overzicht van de door haar behaalde resultaten.

Ruut Pasgang

De 23-jarige amazone Ruut Pasgang is goed op weg om topresultaten neer te gaan zetten. Ruut heeft de pas zevenjarige Sandro nu twee jaar onder het zadel en is het laatste jaar enorm gegroeid. Zo is ze in één seizoen van niveau twee naar niveau vier gegaan. Deze combinatie lest bij Jorinde Verwimp.

Matthias Dieltjens

Matthias Dieltjens is hard in training met Dispar Voulgo. Deze combinatie is pas recent gevormd maar ze hebben beide heel veel talent. Het doel is om in 2018 bij de Young Riders te starten. Stay tuned!

Emma Driesen

Emma Driesen

Emma is 15 years old and competes with her horse Frodo in the junior class. Among other things, she became fourth during the Belgian Championships in 2018. Emma takes over Kalahari from Jorinde to bring her out in the Junior class. Emma her goal is to get into action with the Juniors with her own Hearthrow in 2019.

Amazone Emma is 15 jaar en heeft dit seizoen met haar paard Frodo bij de junioren gereden. Zij behaalde onder andere een vierde plaats op de Belgische Kampioenschappen. Emma neemt Kalahari over van Jorinde om haar uit te brengen bij de Junioren. Het doel van Emma is om in 2019 met haar eigen Hearthrow in actie te komen bij de Junioren.

Sponsors

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo