Team Verwimp

Wim Verwimp

Wim is geboren in de jaren 60 en kan zich geen ander leven voorstellen dan met paarden. Van kleins af aan rijdt hij pony’s en is laten succesvol overgestapt naar de paarden. In zijn carrière heeft hij mooie internationale resultaten behaald. In het heden is hij vooral actief als instructeur.

In 2000 deed Wim mee aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Hij behaalde een 14e plaats in de 6-jarige categorie met het paard VPS Melvin V (Flemmingh x Amor). Een van zijn andere toppaarden was Maxwill V (Goodwill x Dageraad). Met Maxwill V nam hij deel aan twee Europese Kampioenschappen Dressuur. In 2007 bemachtigden ze een 12e plaats met het team (La Mandria) en in 2009 een 8e plaats (Windsor, Groot-Brittannië). Ze vormden samen een combinatie van 2007 tot en met 2009.

Hierna heeft hij goed gepresteerd met Neversfelde Feuer (Flemmingh x Cocktail). Het paard kwam alleen net te kort om internationaal door te breken waarop dochter Jorinde in 2012 de teugels van hem overnam. Dat was niet zonder succes, de kersverse combinatie won o.a. de Grand Prix in Diepenbeek met 64.57%. Jorinde was destijds 17 jaar.

Een van zijn laatste toppers is Pari Lani (Solos Landtinus x Fanal Prydsholm), waarmee hij van 2012 tot en met 2014 een combinatie heeft gevormd. Met Pari Lani heeft hij meerdere gouden medailles (o.a. Compiegne, 2013) behaald. In Jeneffe reedt de combinatie een score van 67.92% en bemachtigde daarmee de hoogste plaats op het podium.

Jorinde Verwimp

Jorinde heeft haar paardenliefde niet van een vreemde. De paardenfamilie Verwimp is al sinds de 12e eeuw gek op paarden. Vader Wim Verwimp heeft al meerdere successen als internationaal dressuurruiter op zijn naam staan en Jorinde heeft altijd al diezelfde ambitie gehad. Van kleins af aan was ze altijd al op stal te vinden en het duurde niet lang voordat de kleine spruit een pony onder haar bips kreeg. Na een succesvolle ponytijd brak het paardentijdperk aan. Haar carrière heeft haar zeker geen windeieren gelegd, want de nog maar 21 jarige amazone mag zich sinds 2016 al een heuse Olympiër noemen. Van 2012 tot haar deelname aan Rio was Jorinde werkzaam als stalamazone bij Anky van Grunsven. Onder haar begeleiding maakte ze een succesvolle overstap naar de Grand Prix met Tiamo.

Het staat buiten kijf dat het hoogtepunt van de carrière van Jorinde haar deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is (2016). Samen met de topper Tiamo (Lester x Hemmingway) mocht zij als enige Belgische amazone afreizen naar het verre Brazilië. Ze reden een goede score van 70.771%, wat goed was voor een knappe 35e plaats. De combinatie heeft hoge scores op hun naam staan. Zo reden ze een score van 75.325% in Aken (juli 2016) en een score van 75.275% tijdens de Grand Prix in Mechelen (december 2015).

Naast Tiamo brengt ze ook de knappe Wendor (Kennedy x Iglesias) uit. Deze combinatie komt uit in de Intermediaire I en Prix St-George. Ze hebben dit jaar veel scores in de 70% gereden, zoals de 71.075% in Compiègne (Intermediaire I, Kür) en de 72.750% in Nice (Intermediaire I, Kür). Ze waren tevens onderdeel van de Belgische selectie voor Aken in de viersterren rubriek.

Met het paard Arie Sollenburg (Olivi x Ferro) heeft Jorinde in 2017 deelgenomen aan het CHIO Aken waar ze de achtste plaats wisten te bemachtigen! Tijdens het CDI3* in Waregem reden ze in de Prix St. Georges scores van 72,9% en 70,76%, waarmee ze twee maal derde werden. In de kür op muziek wisten ze een percentage van maar liefst 73,3% te behalen, waarmee ze eveneens derde werden. Het duo maakt zich momenteel op voor hun debuut in de Grand Prix.

Daarnaast brengt Jorinde de toppers Cape Town (Conteur x Calambo) en Kastar Hof ter Zeedycke D’12 (Game-Boy D’10 x Bonheur) uit op wedstrijd. Met Cape Town heeft zij in de Lichte Tour al meerdere 69+ scores behaalt. Met Kastar werd ze Belgisch Kampioene bij de zevenjarigen in 2017.

Annemik Vleugels

Al ruim vijf jaar is de 30-jarige Annemik Vleugels werkzaam als stalruiter op Dressuurstal Verwimp. Naast haar werkzaamheden is zij ook actief in de sport met haar eigen paard Havidoff. De combinatie is nu succesvol op Niveau 4 en hoopt snel de overstap naar de Lichte Tour te mogen maken.

Britt Gellens

De 17-jarige Junioren amazone Britt Gellens, heeft succesvol pony’s gereden en de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij de Junioren. Vanaf 2021 is het de bedoeling dat zij met haar eigen “Karnival” gaat starten bij de Junioren.

Emma Driesen

De 18-jarige amazone Emma Driesen zit dit jaar met haar paard Gelinia van Kairos in haar laatste Junioren jaar. Op het moment is de combinatie zich dan ook al aan het voorbereiden op de grote stap naar de Young Riders die zij komend jaar zullen maken.

Louise Brauwers

Louise Brauwers is een 17-jarige amazone en met haar twee paarden Esprit en Graaf Donnerhall hard aan het timmeren aan de weg naar het hoogste dressuurniveau. Begin 2020 heeft zij dan ook met beide paarden de overstap gemaakt naar de Junioren.

Diete Vos

De 25-jarige amazone Diete Vos is een pupil van Wim. Met haar paarden Dandy L en Diamo werkt zij hard aan de weg naar het hogere niveau.

Matthias Dieltjens

Matthias Dieltjens is een 21-jarige ruiter die op dit moment start op Young Rider niveau met Dispar Voulgo en Kalahari. Gezien zijn leeftijd is dit zijn laatste jaar tussen de Young Riders en is hij zich al aan het voorbereiden op de overstap naar de Lichte Tour.

Yinthe van de Ven

De 19-jarige Yinthe van de Ven is een stagiaire op Dressuurstal Verwimp. Naast haar stage is traint zij ook met haar 7-jarige ruin Nolimit bij Jorinde. De combinatie hoopt binnenkort de overstap te kunnen maken naar de Young Riders.

Ruut Pasgang

De 26-jarige amazone Ruut Pasgang is onder begeleiding van Jorinde goed op weg om topresultaten neer te gaan zetten. Met haar 6-jarige James Pleasure zal zij binnenkort de overstap maken naar niveau 4. Met haar Limited Edition Begijnhoeve zal zij binnenkort verschijnen in de 4-jarige rubrieken.

Veronique Philippaerts-Engelen

Veronique is in training bij Jorinde Verwimp. Samen met de getalenteerde zwarte Kennedy-ruin Wendor rijdt zij wedstrijden op Intermediaire I-niveau. Wendor werd voorheen succesvol uitgebracht door Jorinde zelf zodat hij wat wedstrijdervaring op kon doen.

Samen zetten Wendor en Veronique nu goede resultaten neer in de dressuursport. Zo werden zij in maart 2018 nog achtste in de CDI4* Intermediaire I in Lier met een score van 66,676%. Tijdens CDI Compiègne 2018 scoorden zij bijna 70% in de kür op muziek.

Copyright © 2020 Dressuurstal Verwimp