Geschiedenis

De familie Verwimp bevindt zich al sinds de 12e eeuw in het Belgische Wiekevorst (Heist op den Berg). Op de 27 hectare grond waarop de dressuurstal is gelegen bevindt zich ook de Wimpelhoeve. Deze hoeve wordt al generaties lang in de familie Verwimp doorgegeven. De Wimpelhoeve was een van de grootste boerderijen uit de Kempen. Een van de onderdelen van de eeuwenoude hoeve is de monumentale schuur. Deze schuur kreeg haar huidige vorm in het begin van de 17e eeuw. Sinds 1976 geniet de hoeve bescherming en in 1980 is deze volledig gerestaureerd.

Wim Verwimp heeft altijd al een passie voor paarden gehad, daardoor was het geen verassende switch van een veebedrijf naar een paardenhouderij. Wim heeft alles van nul af aan opgebouwd en inmiddels is Dressuurstal Verwimp uitgegroeid tot een van de grootste en goed presterende stallen van België. Onze ruiters en paarden zetten uitmuntende prestaties neer op grote concoursen. Daarnaast mag Jorinde Verwimp zich sinds 2016 een Olympische amazone noemen en heeft Fanny Verliefden al voor veel goeds voor de Belgische dressuursport gezorgd. Zij was namelijk verantwoordelijk voor de Belgische deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ons ervaren team is gespecialiseerd in het opleiden, trainen en verhandelen van dressuurpaarden. Onder leiding van Wim Verwimp zijn en worden paarden tot het hoogste niveau getraind. Perfectie is waar wij naar streven. Een gelukkig paard is hiervan de basis. Wanneer dit wordt gecombineerd met goede begeleiding kunnen de prestaties alleen maar in een stijgende lijn omhoog gaan.

Copyright © 2020 Dressuurstal Verwimp