Jorinde Verwimp succesvol aan start met zes paarden op één dag

Het was afgelopen zondag weer een succesvolle dag voor Jorinde Verwimp. Tijdens het CDN, dat werd verreden op Stal Bocage te Dentergem, verscheen Verwimp met niet één maar met maar liefst zes paarden in de ring. Zo bracht zij twee paarden uit op niveau 4.2, één paard op niveau 4.3, twee paarden op PSG niveau en de laatste op Inter I niveau. Buiten de al indrukwekkende prestatie om zes paarden op één dag uit te brengen, wist Verwimp óók met alle zes de paarden in de top 2 te belanden van de verreden proeven.

Wedstrijd debuut
Na de afgelopen succesvolle wedstrijden met River Rise Benetton op niveau 3.3, was het afgelopen weekend tijd om een stapje hoger te gaan naar niveau 4 proef 2. Tijdens de proef liet hij al veel beloftevolle stukken zien. Helaas werden de punten door spanningsfouten erg gedrukt waardoor de proef met 66,09% op een 2de plaats werd geplaatst. Maar niet alleen voor River Rise Benetton was het tijd voor een debuut op 4.2 niveau. Ook bracht Jorinde het paard van haar leerling Emma Driesen, Gelinia van Kairos, uit in dezelfde klasse. Vooral in de draf en galop onderdelen kwamen er mooie stukken naar voren. Met een nette score van 68,2% eindigde Verwimp op de 1e plaats.

Fijnste proef ooit
Ook weer mee op wedstrijd waren Juwel Krack v/h Klaverhof en Arie Sollenburg. Met Juwel reed Jorinde mee in de klasse 4.3 waar zij met 70,5% de eerste plaats op haar naam wist te zetten. Tijdens de proef liet Juwel zien dat hij al steeds meer ervaring krijgt. Maar niet alleen Juwel kwam fijn de proef door. In het Inter I, waar Jorinde met Arie Sollenburg aan deelnam, wist zij voor haar gevoel één van haar beste proeven ooit met de ruin te rijden. Helaas zat er een dure fout in de rechterpirouette die zwaar werd beoordeeld. Desalniettemin resulteerde de proef in een mooie score van 70,5% en een 2de plaats.

Tweemaal PSG debuut
In het Prix St. George bracht Verwimp de paarden Gina’s Pearl en Esprit uit. Voor beide paarden was dit dan ook de eerste keer dat zij op PSG niveau werden uitgebracht. Ondanks het een debuut was, lieten de paarden al veel van hun kwaliteiten zien. Zo kreeg Esprit, het paard van leerling Louise Brauwers, onder andere meerdere 8’en voor zijn stap. Met een totaalscore van 67,9% was dit dan ook gelijk goed voor een 2de plaatsing. Ook het debuut van Gina’s Pearl verliep voor de eerste keer op PSG niveau erg fijn. Met zelfs een 8 voor de galoppirouetten eindigde de combinatie op de eerste plek met een score van 68,8%. ‘Over het algemeen ben ik super blij met al deze paarden en hoe goed zij hun best hebben gedaan tijdens de wedstrijd! Het was echt een hele succesvolle dag, aldus Jorinde na haar zes proeven.’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *