Grand Prix debuut met Arie Sollenburg

Een debuut is altijd een spannend moment, maar een Grand Prix debuut is altijd net even een stukje specialer. Afgelopen weekend was het zo ver voor Arie Sollenburg die zijn eerste officiële Grand Prix proef liep. De prachtige zwarte ruin liet tijdens zijn opleiding al veel potentie voor de Grand Prix en heeft dit tijdens zijn debuut dan ook zeker waar gemaakt. Maar Jorinde Verwimp verscheen niet alleen met de Olivi ruin in de ring, ook bracht zij Golddream en Esprit uit in de Prix St. George én Juwel op 4.3 niveau.

Grand Prix debuut
Na een stijgende lijn in zowel de trainingen als op wedstrijd, was het afgelopen weekend tijd om met Arie Sollenburg de overstap naar de Grand Prix te maken. Tijdens de proef liet Arie al veel mooie stukken zien. Ook de jury kon het debuut zeer waarderen waardoor de proef nu al beoordeeld werd met 67,3%. “Ik ben met dit debuut echt super blij. Er zit nog veel verbetering in maar dat wij deze stap nu hebben kunnen zetten is echt super’’, vertelt Jorinde Verwimp blij over het Grand Prix debuut.

Foutloze proef
Met Esprit en Golddream reed Jorinde mee in de Prix St. George. Met Esprit wist zij een mooie foutloze proef te rijden die een score van 68,5% opleverde. Goldy liet tijdens de PSG proef ook al hele mooie stukken zien maar galoppeerde helaas aan tijdens de middendraf. Gecombineerd met een miscommunicatie in de wisselserie om de 3, werd de score enigszins gedrukt en kwam de combinatie op een totaal uit van 67,3%.

Mooie stukken
Op 4.3 niveau bracht Jorinde ook nog de sympathieke Juwel uit. “Juwel had super goede stukken in de proef maar helaas wat miscommunicaties bij de wissels in galop op de laatste lijn. Dit heeft jammer genoeg veel punten gekost’’, aldus Jorinde over de proef met Juwel. Ondanks de miscommunicatie werd de proef beoordeeld met een score van 68%.