Laatste wedstrijd van 2019: Jumping Mechelen

Het was nog even spannend maar het jaar 2019 werd toch nog met de favoriete wedstrijd van Dressuurstal Verwimp afgesloten. Vanaf 26 december tot en met 30 december vond namelijk Jumping Mechelen plaats. Voor Jorinde Verwimp was deze editie de 10de keer op rij dat zij deelnam aan deze, in de paardensport, zeer geliefde competitie. Na deze mooie afsluiting kijkt team Verwimp terug op een succesvol 2019 waar het team meerdere overwinningen heeft behaald, verschillende debuten heeft gereden en zowel zichzelf als de paarden verder heeft ontwikkeld tot steeds betere atleten.

Hoefzweer
Onder andere samen met de ruin Arie van Sollenburg (v. Olivi) heeft Jorinde een succesvolle wedstrijdperiode achter de rug. Met het oog op Jumping Mechelen verliepen de voorbereidingen zowel tijdens de trainingen als op concours vrij vlekkeloos en was de combinatie klaar voor de laatste wedstrijd van het jaar. Helaas liep Arie vlak voor Jumping Mechelen een hoefzweer op die roet in het eten leek te gooien. Gelukkig was de sympathieke zwarte ruin door de juiste zorgen weer op tijd weer fit waardoor Jorinde alsnog deel kon nemen aan Jumping Mechelen.

Nieuwe kür
Ondanks dat Verwimp de training pas weer vlak voor Jumping Mechelen kon oppakken stond Arie er goed aan tijdens de proeven. Zo behaalde zij tijdens de Lichte Tour proef een score van 69,3% met een vijfde plaats. Tijdens de tweede proef, wat de kür op muziek was, behaalde de combinatie een super score van 74,4% en een zesde plaatsing. Extra speciaal aan deze kür op muziek was dat Jorinde voor het eerst haar nieuwe kür ging rijden op wedstrijd. “Ik ben super blij met hoe Arie zich gedroeg en ook zo goed bleef luisteren gedurende de hele proef. Ook hadden we een nieuwe kür die we daar voor het eerst reden en ik heb er iedere seconde zelf van genoten dus was een zeer geslaagde wedstrijd”, aldus Jorinde over Jumping Mechelen.

CDN Dentergem
Tijd om rustig aan te doen in het nieuwe jaar zit er voor Jorinde niet in. Aankomende zaterdag staat namelijk de eerste wedstrijd van 2020 op de planning. Met de paarden Juwel, Golddream, Eton en Kalahari zal zij in de ring verschijnen tijdens CDN Dentergem.

Copyright © 2020 Dressuurstal Verwimp