Internationale scores tijdens CDN Turnhout

Team Verwimp wist afgelopen weekend weer uitstekend te presteren tijdens CDN Turnhout. Tijdens het event, waar verschillende klasse gereden konden worden, verscheen Jorinde Verwimp in de ring bij zowel het Inter I én de PSG. Ook de pupillen van Jorinde en Wim Verwimp wisten mooie proeven te rijden. Voor de amazone Britt Gellens was het weer de eerste keer na een wedstrijdpauze dat zij met de ruin Cardento op pad ging. Ondanks dat de combinatie er even tussenuit is geweest, wisten zij prima te scoren.

Debuut in het Inter I
In het Inter I bracht Jorinde Verwimp de paarden Golddream en Kalahari uit. De merrie Kalahari liep een vrijwel foutloze proef maar heeft nog veel ruimte voor verbetering in het totaalbeeld. Met een score van 66,9% is de tweede internationale score in ieder geval al binnen. Golddream liep voor de eerste keer Inter I en wist ondanks zijn onervarenheid al hele goede stukken zien. Met een eindresultaat van 67,7% is de eerste internationale score al gelijk behaald. Ook aanwezig tijdens het Inter I was de amazone Diete Vos. Met haar proef behaalde zij een score van 66%. Buiten het Inter I reed zij ook mee in de Prix St. George waar zij wederom een score van 66% wist te behalen.

Talent voor de toekomst

Ook Verwimp verscheen tijdens de Prix St. George met opkomend talent Juwel in de ring. De combinatie wist niet alleen een score van 69,2% te behalen, maar óók de eerste plaats op hun naam te schrijven. “Dit was pas de tweede keer dat Juwel op Prix St. George niveau werd uitgebracht. De proef ging wel echt heel goed tot we een kleine fout kregen in de serie om de 3. Alles moet nog meer worden bevestigd maar dit geeft mij al veel vertrouwen voor in de toekomst.”, aldus Jorinde over Juwel.

Succesvolle pupillen
Junioren amazones Katelijne Maes, Louise Brauwers en Britt Gellens wisten stuk voor stuk een sterkte Junioren proef neer te zetten. Katelijne Maes ging er na het behalen van 72,5% met de eerste plaats vandoor. Amazone Louise Brauwers, behaalde met haar score van 67,8% haar tweede internationale score. Voor Britt Gellens was het weer de eerste keer na een ruime wedstrijdpauze dat zij met Cardento, in eigendom van Verwimp, in de ring verscheen. Met een score van 66,1% en nog zat ruimte voor verbetering was het dan ook een prima resultaat. Pony amazone Britt van de Weyer wist afgelopen weekend ook, na het scoren van 67,16%, haar tweede internationale score te behalen.