Prix St. George debuut voor Gelinia van Kairos

Een succesvolle wedstrijddag afgelopen zondag tijdens CDN Peer voor team Verwimp. Jorinde Verwimp reed met de talentvolle Charmeur-merrie Gelinia van Kairos een winnend debuut tijdens de Prix St. George. Emma Driesen en Louise Brauwers namen deel aan de Junioren waar de amazones het podium wisten te domineren. Daarbij behaalde Yinthe van de Ven een mooie score tijdens haar Young Riders proef. Met deze score bevestigde zij tevens haar internationale selectie. Maar ook de andere teamleden van Team Verwimp lieten zien wat zij waard waren tijdens het concours.

Winnend debuut

Jorinde reed met de Charmeur-merrie Gelinia van Kairos (ook bekend als Grace) voor het eerst mee tijdens een Prix St. George. Ondanks dat het voor de merrie een debuut was in deze klasse wist de combinatie een super proef neer te zetten die een mooie score van 69,7% opleverde. Hiermee wist Jorinde gelijk deze rubriek op haar naam te zetten.

Podiumplaatsen bij Junioren

Ook bij de Junioren werden podiumplaatsen behaald. De amazones Emma Driesen, die bij Jorinde Verwimp traint, en de pupil van Wim Verwimp, Louise Brauwers, reden succesvol mee in bij de Junioren. Met de zwarte Cardento (v. Painted Black) reed Emma in de eerste proef met 70,1% naar een tweede plaats. Tijdens haar tweede proef scoorde de combinatie 69,7% en belanden daarmee op eerste plaats. Louise reed met haar Johnson-ruin Esprit de eerste proef naar een score van 69,6% en een derde plaats. Haar tweede proef werd beloond met 68,7% en een tweede plaats.

Scorende amazones

Bij de Young Riders bevestigde Yinthe van de Ven, in training bij Jorinde, dat zij klaar is om internationaal te starten. Met haar No Limit CV reed zij een nette score van 66%. Pony amazone Maïté Colling reed naar een eindpercentage van 71,2%. Ruut Pasgang, ook in training bij Jorinde, nam deel aan de 4- en 5-jarige rubriek. Met Limited Edition Begijnhoeve reed zij bij de 5-jarige naar een mooie score van 75,6%. Met de 5-jarige D’Accord reed zij naar een eindscore van 75,6%.