Maxwil V is niet meer

Helaas hebben wij Maxwell V afgelopen donderdag moeten laten ingeslapen. Maxwell is bij ons gekomen als een drie jarige en is altijd bij ons gebleven, zowel Wim als Jorinde hebben mooie sportieve hoogtepunten met de ruin beleefd.

“We hebben Maxwell helaas moeten laten inslapen. Hij was 28 jaar oud en stond ’s morgens nog fit en vrolijk op stal, een paar uur later kon hij niet meer opstaan. We vermoeden dat hij een attaque gekregen heeft. We hebben hem vredig laten inslapen ik heb bij hem gezeten, Jorinde was helaas op concours in het CDI Lier.” Aldus Wim Verwimp.

Maxwil, van Goodwill, kwam uit de fokkerij van W. Vossen uit Roggel, Nederland. Wim reed de ruin tot Grand Prix niveau. De combinatie was tweemaal geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. In 2010 nam Jorinde de teugels over nadat zij de overgang van de pony’s naar de paarden maakte. Ze behaalde een vijfde plaats tijdens het Belgisch Young Riders kampioenschap in 2011 en werd zevende tijdens het Belgisch Small Tour kampioenschap.