Eerste wedstrijd voor Team Verwimp na coronabreak

Team Verwimp heeft lang naar afgelopen weekend uitgekeken. Na uitstekende voorbereidingen, zoals het organiseren van verschillende proefgerichte clinics, was het dan eindelijk weer zo ver. De eerste wedstrijden na de coronabreak konden gereden gaan worden. Dat de voorbereidingen niet voor niets waren bleek uit de resultaten van de teamleden waaronder een tweede plaats in de Prix St. George voor Jorinde Verwimp met Cardento en succesvolle debuten van de pupillen van Jorinde en Wim Verwimp.

 
Podiumplaats voor Jorinde Verwimp tijdens PSG

Jorinde Verwimp verscheen tijdens de eerste wedstrijd in de ring met drie paarden. Met de zwarte Painted Black ruin Cardento nam zij deel aan de Prix St. George. De ruin beschikt over veel kwaliteit voor het hogere werk en wist afgelopen weekend een goede proef neer te zetten die werd gescoord op 69,06% en een tweede plaats. In de Inter I rubriek verscheen Verwimp in de ring met Just a Little Bit v/h Klaverhof (v. Tango) waarmee zij 69,5% en een 5de plaats behaalde. Met de vos Juwel Krack v/h Klaverhof (v. Jazz) nam zij ook deel aan het Inter I. De proef met Juwel werd door de jury goed gewaardeerd met een score van 66,9% waarmee gelijk de eerste internationale score is behaald!

Alexa Fairchild behaalt podiumplaats

Ook aanwezig tijden het Inter I was leerlinge van Wim Verwimp, Diete Vos. Met haar ruin Dandy L wist zij een sterke proef neer te zetten die goed was voor 70,6% en een 4de plaats! Maar Diete was niet de enige leerling van Wim die goed wist te scoren afgelopen weekend. Zo reed Alexa Fairchild met Dabanos in de Grand Prix met 68% naar haar tweede internationale score en een 2de plaats op het podium. Britt van de Weyer reed met Constantino tussen de pony’s naar ruim 70% tijdens de Pony Team Test.

Young Rider debuut voor pupillen van Jorinde

Maar niet alleen Wim zijn leerlingen wisten mooie scores neer te zetten. Ook Jorinde haar pupillen waren aanwezig om Team Verwimp te vertegenwoordigen. Zo reed Kevin van Ham naar een fantastische 1e plaats met 67,9% tijdens zijn debuut in het Inter II. Tijdens de Young Riders rubriek reden zowel Yinthe van de Ven als Matthias Dieltjens allebei hun debuut.  Yinthe reed met haar pas 7-jarige No-Limit CV naar een mooie 67,6% waarmee zij gelijk haar eerste internationale score binnen kreeg. Matthias bracht de merrie Kalahari uit waarmee hij een mooie draftour liet zien. Helaas had hij een fout in de pirouettes waardoor de score bleef hangen op 64%

Kortom een bijna zoals vanouds succesvol wedstrijdweekend!