Overwinningen voor Jorinde Verwimp tijdens CDN Dentergem

CDN Dentergem was weer een succes als vanouds. Tijdens afgelopen weekend verscheen Jorinde Verwimp met vijf paarden in de ring tijdens de PSG, het Inter I en de Grand Prix. Bij zowel de PSG als bij de Inter I wist Verwimp de concurrentie achter haar te laten en ging zij er met de eerste plaats vandoor. Ook de pupillen van Jorinde en Wim Verwimp namen ditzelfde weekend deel aan CDN Dentergem en wisten sterk te presteren.  

Minimaal score verschil tijdens PSG

Tijdens de Prix St. George reed Jorinde mee met Gina’s Pearl en Cardento (v. Painted Black) waardoor zij haar eigen concurrent was. Met beide paarden wist zij sterke proeven neer te zetten die met het eindpercentage slechts 0,1% van elkaar verschil hadden. Met de zwarte Cardento werd een totaal van 69,1% behaald en daarmee ook een tweede plaats. De proef met Gina’s Pearl werd met 69,2% de winnende proef in de PSG rubriek.

Overwinning tijdens het Inter I

Ook met Jorinde mee op wedstrijd was de Jazz-zoon Golddream. Hij werd uitgebracht in het Inter I en wist hier met 71,5% een eerste plaats te bemachtigen. Het laatste talent waarmee Jorinde in de ring verscheen was Cape Town (v. Conteur). De combinatie verscheen in de Grand Prix en wist een score van 70,5% te behalen. Pupil van Wim Verwimp, Alexa Fairchild, reed ook mee bij de Grand Prix. Met haar Dabanos wist ook zij goed te presteren met 70,1%.

Eerste internationale score voor Matthias Dieltjens

Maar Alexa was niet de enige goed scorende pupil tijdens CDN Dentergem. Zo kwamen na de Junioren Louise Brauwers en Maite Colling thuis met mooie scores. Louise, pupil van Wim, reed met Esprit (v. Johnson) een score van 69,7%. Maite Colling, pupil van Jorinde bracht Rapallo uit en kreeg voor haar proef 66,8%.  Bij de Young Riders liet Matthias Dieltjens, ook een pupil van Jorinde, met de merrie Kalahari een stijgende lijn zien ten opzichte van zijn vorige proef. Hij scoorde 66,4% en behaalde hiermee zijn eerste internationale score.

Podiumplaatsen bij de Pony rubriek

Tussen het kleine dressuurgeweld werd óók gescoord door Team Verwimp. Britt van de Weyer, pupil van Wim, en Maite Colling wisten bij de Pony rubriek het podium te domineren. Met haar pony Donaldson wist Maite een score van 70% te behalen en daarmee op de 3de plaats te eindigen. Britt liet met Constantino ook zien wat zij in huis heeft en scoorde 71,4% en kreeg daarmee de eerste plaats.