Internationaal debuut voor Emma Driesen

Het wedstrijdritme komt er weer goed in. Na alweer een aantal wedstrijden te hebben gereden was Jorinde Verwimp met een aantal teamleden van Dressuurstal Verwimp aanwezig om te rijden op CDI St. Truiden. Het concours bood verschillende klasse aan waar de deelnemers zich voor konden inschrijven. Jorinde verscheen in de ring tijdens het Inter I met Golddream (v. Jazz) en Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof (v. Tango). Ook nam zij met Cape Town (v. Conteur) deel aan de Grand Prix. Pupil Emma Driesen reed tijdens het concours haar internationale debuut.

Prix St. George

CDI St. Truiden begon voor Jorinde met haar deelname aan de Prix St. George met Golddream en Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof. Met Golddream wist Jorinde een score van 69,95% te behalen. Vlak daaronder verscheen Verwimp op de scorelijst met de proef van Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof (ook wel Joepy genoemd) die goed was voor een score van 69%. Diete Vos, in training bij Wim Verwimp, verscheen ook in deze klasse en reed met Dandy L (v. Wynton) naar een score van 67,79%.

Inter I

De tweede dag verschenen zowel Jorinde Verwimp als Diete Vos, met dezelfde paarden als waarmee zij aan de PSG hadden deelgenomen, in het Inter I. Diete Vos had helaas wat miscommunicaties waardoor de score bleef hangen op 62,94%. Jorinde behaalde met Golddream een score van 69,9%. Haar proef met Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof werd gescoord op 68,6%. Door het behalen van deze resultaten werden beide paarden geselecteerd om de kür te rijden. In verband met de regelgeving dat er met één paard per ruiter een kür gereden mag worden koos Jorinde ervoor dit met Golddream te doen. Op wat dure fouten na, waaronder in de gebroken lijn, was Verwimp erg te spreken over de kür.

Grand Prix

Maar Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof en Golddream waren niet de enige talenten die Jorinde meebracht naar CDI St. Truiden. Ook de Conteur-ruin Cape Town was mee op concours en werd uitgebracht in de Grand Prix. De eerste proef gaf een eindresultaat van 65,94%. De kür verliep zonder grote fouten en kwam op een eindscore van 70,59% uit. Met nog ruimte voor verbetering kijkt Verwimp alweer uit naar de volgende wedstrijden.

Junioren

Voor Emma Driesen, in training bij Jorinde Verwimp, was haar deelname aan CDI St. Truiden extra speciaal aangezien zij voor het eerst met Cardento (v. Painted Black) internationaal bij de Junioren mocht starten. De eerste dag had de, nog vrij nieuwe combinatie, wat dure fouten. Maar de tweede dag was het gevoel een stuk beter en reed de combinatie een nette proef zonder grote fouten. Met het rijden van de kür op de laatste dag reed Emma wederom een fijne proef en sloot haar eerste internationale concours met een goed gevoel af. Leerling Louise Brauwers reed ook mee bij de Junioren met de Johnson-ruin Esprit. Helaas had Esprit erg veel last van spanning waardoor de score de eerste proef erg werd gedrukt. Tijdens de kür verliep de proef al een stuk beter wat resulteerde in een eindscore van 66,47%.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *