Britt van de Weyer scoort tijdens EK in Hongarije

Afgelopen week was het voor Britt van de Weyer zo ver. Nog in haar laatste ponyjaar kreeg zij de kans om haar eerste Europese kampioenschap te rijden! Samen met het Belgische ponyteam is zij afgereisd naar Hongarije waar het EK werd georganiseerd. Zowel individueel als in teamverband wist Britt sterk te presteren wat onder andere een 4de plaatsing met het Belgische team heeft opgeleverd. Buiten het EK vond afgelopen weekend ook CDN Diepenbeek plaats. Zowel Jorinde Verwimp als teamleden van Dressuurstal Verwimp, Yinthe van de Ven en Ruut Pasgang reden hier mee.

Europees kampioenschap

Samen met de talentvolle pony Constantino nam Britt deel aan het Europees kampioenschap. Britt is pas sinds vijf maanden weer een combinatie met Constantino en heeft dan ook de afgelopen maanden hard getraind om de pony zo goed mogelijk te leren kennen. Dat het harde werken niet voor niets was bleek al snel tijdens de eerste proef waarbij zij een score van 71,94% wisten te behalen en een 4de plaats met het Belgische team kregen. Ook tijdens de kür die de combinatie reed wisten zij een score van 73,20% te behalen. “Ik ben superblij dat ik in mijn laatste ponyjaar dit EK nog heb kunnen meemaken en dat terwijl ik pas sinds 5 maanden weer een combinatie met Constantino ben!”, aldus Britt over haar EK.

CDN Diepenbeek

Tijdens CDN Diepenbeek verscheen Jorinde Verwimp in de ring tijdens de Prix St. George. Samen met de Charmeur-zoon Charmer wist zij een hele sterke proef neer te zetten. Hiermee behaalde zij 70,88% en een eerste plaats. Pupil van Jorinde, Yinthe van de Ven reed ook mee tijdens de PSG. Zij bracht haar ruin No-Limit CV uit en kreeg een nette score van 65,15% voor de proef. Ruut Pasgang, ook in training bij Jorinde, reed tijdens CDN Diepenbeek met haar sympathieke zwarte ruin James mee in de N4.3 rubriek. Zonder grote fouten werd de combinatie in een sterk deelnemersveld geplaatst op een 5de plek. Kevin van Ham reed hier, na zijn debuut van twee weken geleden, zijn tweede Grand Prix proef. Hiermee behaalde hij een score van 63,8%.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *