Wedstrijd debuut tijdens Beker van België

Veel dressuurruiters keken al een tijdje naar de Beker van België uit. De populaire wedstrijd vond drie weken voor het BK plaats waardoor het een perfect ijkmoment voor de deelnemers was. Jorinde Verwimp had zich ingeschreven met de paarden Cape Town (v. Conteur) waarmee zij overall brons won en Gina’s Pearl. Uiteraard reden er ook teamleden van Team Verwimp mee om te strijden voor de Beker van België.

Grand Prix

Jorinde Verwimp reed met Cape Town mee tijdens de Grand Prix. Met de Belgische kampioenschappen in het vooruitzicht was deze wedstrijd een fijn moment om te pijlen waar nog verbetering te behalen valt. De combinatie wist sterk te presteren wat een bronzen medaille in het totale klassement overleverde. Gina’s Pearl liep zijn eerste kür in het de klasse Inter I. Tijdens de kür liet Gina’s Pearl al veel mooie stukken zien. Helaas slopen er wat dure fouten in die de score hadden beperkt. Ook verscheen Jorinde voor het eerst in de ring met de 6-jarige Ampere’s Diamond v/h Klaverhof tijdens de 4.3 rubriek. Een succesvol debuut dat werd beloond met 68,46%.

4.3

Teamleden van Dressuurstal Verwimp Ruut Pasgang en Hannah Buteneers gingen ook de strijd aan voor de Beker van Belgie en verschenen bij niveau 4 in de ring. Tijdens proef 3 die verreden werd wisten beide combinaties fijn te rijden. Ruut Pasgang bracht haar talentvolle James uit. Met de pas 6-jarige wist zij een fijn beeld te geven en daarmee goed te scoren. Dit leverde haar een totaal op van 68%. Hannah Buteneers reed met haar Cabri Joli naar 67,65%. Annemik Vleugels verscheen met Havidoff in de Prix St. George waar zij een score van 68,46% behaalde.

Young Riders

Ook de jongere pupillen lieten afgelopen weekend zien wat zij waard zijn. Bij de Young Riders reed Yinthe van de Ven met haar No-Limit CV twee fijne proeven waarvan de kür een hoogtepunt was. Tijdens haar individuele proef kreeg zij een score van 66,7%. Tijdens de kür deed combinatie er nog een schepje bovenop wat hen 69,1% opleverde.

Junioren

Bij de Junioren waren Emma Driesen en Louise Brauwers in de ring te zien. Emma Driesen verscheen weer met Cardento (v. Painted Black) in de ring. De combinatie had een aantal weken terug hun eerste internationale debuut en begint steeds meer een combinatie te vormen. Tijdens de individuele proef behaalde Emma een score van 67%. Tijdens de kür had de combinatie veel sterke onderdelen wat een totaalscore van 71% en een derde plaats opleverde. Louise Brauwers reed met de Johnson ruin Esprit tijdens haar individuele proef ook naar een nette score van 67%. Haar kür werd gewaardeerd met 68%.

Ponies

Bij de pony rubriek wisten ook de jongste teamleden, Britt van de Weyer en Anna Peeters, hun beste beentje voor te zetten. Waar Britt twee weken geleden nog te vinden was in Hongarije om deel te nemen aan het EK reed zij afgelopen weekend met Constantino tijdens haar individuele proef naar 73,42%. De kür wisten zij nog beter te presteren en een score van 75,89% te behalen. Anna Peeters bracht de pony Balotelli M uit en behaalde met haar individuele proef een score van 67,5%.

Wederom een succesvol weekend en een goede voorbereiding voor de Belgische kampioenschappen.