Voorbereidingen voor het BK  

Nog een aantal dagen en dan is het, na de verplaatsing eerder dit jaar, eindelijk tijd voor de Belgische kampioenschappen. De afgelopen weken hebben de teamleden van Dressuurstal consequent getraind voor de vijfdaagse competitie op de Azelhof. De Beker van België die half september plaatsvond was een mooi ijkmoment voor de teamleden die in topvorm zijn voor hun deelnamen aan de kampioenschappen. Jorinde Verwimp zal met vijf paarden in vier verschillende rubrieken meerijden.

Grand Prix

Tijdens de Grand Prix verschijnen twee ruiters uit Team Verwimp in de ring. Jorine Verwimp neemt deel in deze rubriek met haar talentvolle ruin Cape Town (v. Conteur). Tijdens de Beker van België liet deze combinatie zien dat zij in vorm zijn voor de kampioenschappen nadat zij brons wisten te winnen. Ook Kevin van Ham met Eros en Alexa Fairchild met Dabanos rijden mee tijdens dezelfde rubriek.

Vijf paarden voor Jorinde op het BK

In de Lichte Tour rijdt Jorinde met twee paarden mee. Met de twee Jazz-nakomelingen Golddream en Gina’s Pearl gaat zij de concurrentie aan in de rubriek. Ook Hannelore Volders gaat in deze rubriek met haar paard Domenico. Op Niveau 4 rijdt Jorinde mee met Ampere’s Diamond v/h Klaverhof. Jorinde is pas relatief kort een combinatie maar kijkt ernaar uit om hem uit op de kampioenschappen te starten. Ruut Pasgang rijdt ook mee in de rubriek met de talentvolle James Pleasure. Niveau 5 is ook drukbezocht door Team Verwimp. Jorinde brengt Charmer (v. Charmeur) uit. Annemik Vleugels verschijnt in de ring met Havidoff en Isaline feyaerts met Ebony.

Jonge teamleden

Ook de jongere leden van Team Verwimp gaan tijdens de kampioenschappen laten zien wat zij waard zijn. Tijdens de Junioren verschijnen Emma Driessen met Cardento (v. Painted Black) en Louise Brauwers met Esprit (v. Johnson) in de ring. Bij de Young Riders rijden Yinthe van de Ven met No-Limit CV en Matthias Dieltjens met Kalahari. Maar ook bij de Pony rubriek wordt goed vertegenwoordigd door het team. Britt van de Weyer rijdt hier met Constantino. Een aantal weken verscheen Britt nog op het EK in Hongarije waar de combinatie mooie scores wist te behalen. Anna Peeters rijdt mee met Balotelli en Contador.