BK Dressuur: Terugblik en de uitslagen van Team Verwimp

Afgelopen woensdag 30 september was het zover: de Belgische Kampioenschappen in Lier! Dat de teamleden van Dressuurstal Verwimp flink getraind hebben de afgelopen periode, was te zien in de totale uitslagen van Belgium Dressage Events. Het was voor de topruiters (en ook de paarden) even wennen zo’n concours zonder publiek, maar het was een prachtig spektakel om te volgen via de livestream. Ruiter Jorinde Verwimp stond maar liefst drie keer op het podium te pronken en behaalde een bronzen, zilveren en gouden medaille met haar paarden Ampere’s Diamond, Golddream en Charmer! Vanuit stal Verwimp streden eenentwintig prachtige combinaties de afgelopen dagen om diverse eretitels. Benieuwd naar de volledige uitslagen van dit droomteam? Lees ze hieronder!

Grand Prix

Grand Prix ruiter Jorinde Verwimp nam deel aan de rubriek met haar ruin Cape Town (v. Conteur) en behaalde met haar kür de zevende plek. Ruiter Kevin van Ham verscheen in de ring met zijn paard Eros en belande hierbij op een 8e plaats. Het klassement werd verder uitgebreid met de combinatie Alexa Fairchild met Davanos, die op de 5e plek eindigden.

Lichte Tour

Ook in de Lichte Tour reed Jorinde mee met haar pareltjes Golddream en Gina’s Pearl. Samen met twee andere ruiters uit Team Verwimp streed zij om de felbegeerde titel. Jorinde mocht zichzelf belonen met de zilveren medaille met Golddream onder het zadel en eindigde op een 10e plek met Gina’s Pearl. Haar concurrente Sophie van Lent Baetens claimde met Sir Highlan de vijfde plaats en Hannelore Volders rekende op haar paard Dominico. Zij reed met haar score naar een 14e plaats.

Niveau 4

In de rubriek Niveau 4 reed Jorinde met Ampere’s Diamond. Zij behaalden als gedreven combinatie de bronzen medaille! Op dit niveau reden ook Eefje Appelmans en Dynamic een goed beoefende kür, waarmee ze op de 6e plek eindigden. De combinaties Ruut Pasgang en James Pleasure en Hannah Buteneers en Cabri Joli volgden op de 8e en 11e plek.

Niveau 5

Niveau 5 werd ook bereden door het droomteam van Verwimp. Jorinde gooide haar Charmer (v. Charmeur) in de strijd en behaalde de gouden medaille! Annemik Vleugels verscheen vervolgens in de ring met Havidoff en Emma Driesen met Gelinia. Zij volgden Jorinde wat verder op in het klassement op de 16e en 14e plaats.

Young Riders, Junioren, Children en pony’s

Ook de jonge ruiters van Team Verwimp lieten in diverse klassen zien, wat zij allemaal in hun mars hebben dit jaar. In de YR-competitie streden de twee combinaties, Yinthe van de Ven met Nolimit en Matthias Dieltjes met Kalahari, om de titel. Zij eindigden op de 8e en 11e plek in het klassement. Bij de Junioren vertegenwoordigde Louise Brauwers met Esprit het team en behaalde hierbij ook de 8e plaats.

In de klasse van de Children bereikte Helena Colling met Demoiselle onder het zadel de 5e plek! Bij de pony’s pronkte Britt van de Weyer met haar Constantino op het podium met een gouden medaille en volgden Maite Colling met Donalson en Anna Peeters met Contador haar op de 7e en 10e plaats in het klassement.