De terugblik van Team Verwimp op 2020

Nu de kerstdagen en jaarwisseling voor de deur staan, is het voor Team Verwimp een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Zonder twijfel is 2020 te benoemen tot historisch jaar met de grote impact, die het Coronavirus heeft gehad op het wedstrijdseizoen. Ondanks de afgelasting van diverse dressuurevenementen, kijkt Team Verwimp terug op een leerzaam, druk en mooi jaar! 

CDI Lier en lockdown België 

Team Verwimp begon het jaar, na een succesvolle afronding van het wedstrijdseizoen in 2019, met de eerste wedstrijden van 2020. In februari stond het CDI Lier in de Azelhof op de planning, waar Jorinde samen met haar paarden Cape Town en Golddream vd Kempenhoeve een aantal nette scores heeft neergezet. Helaas werd na het dressuurevenement door de Belgische overheid de eerste lockdown aangekondigd. Een onverwacht bericht dat Team Verwimp voor een grote uitdaging zette.

Het was een situatie die diverse aanpassingen vergde, aldus Jorinde Verwimp: ‘We begonnen het jaar met veel leuke vooruitzichten, maar al snel moest onze gehele planning aangepast worden. Normaal trainen we altijd de winter door om vervolgens in het zomerseizoen de resultaten te laten zien tijdens diverse wedstrijden. Omdat dit helaas niet mogelijk was hebben we dit jaar het gehele zomerseizoen doorgetraind.’

Hoogtepunten van 2020

Ondanks de ontwikkelingen heeft Team Verwimp zich alsnog kunnen vertegenwoordigen op een aantal nationale en internationale dressuurevenementen. Dit leverde een aantal mooie hoogtepunten op, zoals Britt van de Weyer en haar talentvolle pony Constantino op het Europees kampioenschap in Hongarije. Zowel individueel als in teamverband wisten ze sterk te presteren, wat onder andere een 4de plaatsing met het Belgische team opleverde!

Ook voor Jorinde mocht het wedstrijdritme tijdelijk om de hoek kijken met het internationale concours CDI Grote Brogel. Hier maakte ze samen met de Tango merrie Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof hun internationale debuut. Het jaar werd uiteindelijk mooi afgesloten met de Belgische Kampioenschappen dressuur, waarbij Jorinde hoge ogen gooide met haar Charmer (v. Charmeur) en een gouden medaille behaalde. Ook de andere teamleden van Verwimp lieten in diverse klassen sterke proeven zien tijdens het concours. 

Jorinde Verwimp kijkt terug op een mooi jaar: ‘Het afgelopen jaar is één van de meest leerzame jaren geweest. Door minder wedstrijden op de planning, hebben we een langere periode doorgetraind en heeft dit overduidelijk een positief effect gehad op al mijn paarden. Zij zijn namelijk met sprongen vooruitgegaan en dit biedt interessante vooruitzichten voor 2021. Hopelijk vindt er dan weer een normaler wedstrijdseizoen plaats!’.

Met deze mooie vooruitblik op volgend jaar, luidt Team Verwimp de feestdagen in. Zij wensen jou hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021!