Team Verwimp volop in het wedstrijdritme op CDN Grote Brogel

Het wedstrijdritme zat er dit weekend weer goed in bij Team Verwimp. Zowel Jorinde als haar leerlingen Ruut Pasgang, Emma Driesen en Yinthe van de Ven waren in de ring aanwezig en ook Wim’s leerlinge Alexa Fairchild nam dit weekend deel aan de Grand Prix. Onder de gedreven combinaties was er na een lange wedstrijdpauze wat gezonde spanning aanwezig, maar desalniettemin werd het weekend tevreden afgesloten met de gereden proeven.

Grand Prix

De Grand Prix werd afgelopen zondag gereden door Jorinde Verwimp en Alexa Fairchild. Dressuuramazone Alexa zette tijdens CDN Grote Brogel met haar twee paarden Romy en Dabanos D’o4 standvastige proeven neer en eindigden op een vierde (69,4%) en vijfde (69,1%) plaats in het klassement. Jorinde Verwimp volgde met Cape Town onder het zadel de combinaties direct op met een zesde plaats en een score van 67,5%.

Intermediaire I & Niveau 4

In het Intermediaire I zette Jorinde samen met Just A Little Bit Krack v/h Klaverhof en Golddream Vd Kempenhoeve nette proeven neer, die door de jury werden bekroond met een vijfde plaats (67,6%) en een zesde plaats (67,2%). In Niveau 4 mocht River Rise Benneton laten zien wat hij in zijn mars heeft en behaalde Jorinde met hem onder het zadel een score van 68,9% en een succesvolle derde plaats.

FEI 7-jarige Preliminary

Ruut Pasgang en haar James Pleasure lieten zich in de 7-jarige preliminary ondanks wat gezonde spanning niet uit het veld slaan en reden ze naar een score van 72,3%. Met een klein juryverschil eindigde de combinatie uiteindelijk op een uitstekende tweede plaats.

Young Riders

In de rubriek van de Young Riders maakte Emma Driesen met haar Gelinia van Kairos hun debuut en was het een wedstrijddag met een aantal sportieve diepte- en hoogtepunten. De team test leidde helaas tot een afgroet, waarna de individuele test werd beloond met een score van 68% met ruimte voor verbetering. Yinthe van de Ven zag dit weekend als een goede oefening voor de draf en pirouetten met No-limit Cv. De combinatie behaalde een score van 67,2% in de team test en 63,7% in de individuele test. Al met al werd het weekend tevreden afgesloten.