Welke paarden traint Jorinde op dit moment?

Na een periode van fanatiek trainen tijdens de lockdown kon Jorinde in januari en februari eindelijk weer op wedstrijd met haar paarden. Helaas zijn alle wedstrijden door het rhino-virus op dit moment helemaal afgelast, maar natuurlijk zit Jorinde niet stil! Welke paarden traint Jorinde eigenlijk op dit moment? En wat zijn de verwachtingen van deze paarden? In dit bericht stellen we de paarden uitgebreid aan jullie voor!

Grand Prix
We beginnen met de 14 jarige ruin Cape Town (Conteur x Calambo). Cape Town is op dit moment het enige Grand Prix paard van Jorinde. Ze hoopt dit jaar nog een aantal internationale wedstrijden met Cape Town te kunnen rijden. Hierdoor kan de combinatie nog meer ervaring opdoen in het rijden van proeven. Jorinde’s ultieme doel met Cape Town is om ooit een wereldbeker wedstrijd te kunnen rijden!

De opvolger van Cape Town kan de 9 jarige ruin Charmer (Charmeur x Quatro B) worden! Met Charmer is Jorinde Lichte Tour gestart en thuis is deze mooie combinatie aan het trainen voor de Grand Prix. Jorinde heeft hoge verwachtingen van Charmer. Het is dan ook haar doel om dit jaar nog in de Grand Prix met hem te starten.

Wie Jorinde ook thuis aan het klaarmaken is voor de Grand Prix, dat is de 12 jarige merrie Just a little bit Krack van het Klaverhof (Tango x Krack C). Op dit moment wordt ze internationaal uitgebracht in de Lichte Tour. Het is een talentvolle merrie met veel aanleg voor het zwaardere werk.

Lichte Tour
Naast Just a little bit Krack van het Klaverhof rijdt Jorinde ook de 9 jarige hengst Juwel krack van het Klaverhof (Jazz x royal diamond). Met deze hengst hoopt Jorinde dit jaar nog het internationale debuut in de Lichte Tour te maken.

Uit dezelfde fokkerij van Klaverhof rijdt Jorinde ook nog de 7 jarige ruin Amperes Diamond van het Klaverhof (Ampere x Royal Diamond). Jorinde start hem momenteel in de FEI 7 jarige, maar binnenkort wil ze hem uitbrengen in de Prix St Georges.

Zoals je hierboven kunt lezen blijkt dat Jorinde naast haar eigen paarden ook diverse talentvolle paarden van klanten traint. Zo heeft Jorinde de 9 jarige Golddream v/d Kempenhoeve (Jazz x Quarterback) onder het zadel. Dit paard is in eigendom van Veronique Philippaerts. Het is de bedoeling dat Veronique hem binnenkort zelf gaat uitbrengen op wedstrijd. Op dit moment rijdt Jorinde hem internationaal in de Lichte Tour en zijn ze thuis aan het trainen voor de Medium Tour.

Niveau 4
De 10 jarige River Rise Benetton (Benetton Dream x Rossini) is in eigendom van de Koreaanse ruiter Sung Yu Park. Hij zal River Rise Benetton binnenkort zelf gaan uitbrengen op wedstrijd. Jorinde start het paard op dit moment in niveau 4 en hoopt binnenkort de overstap te maken naar de Prix St Georges.

Wie ook hopelijk dit jaar nog uitgebracht gaat worden in niveau 4 is Newberry Z (Negro x Weltmeyer). Deze 6 jarige ruin is extra bijzonder voor Familie Verwimp. Ze hebben Newberry Z zelf gefokt, zelf opgeleid en ze zijn erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

De 7 jarige Jack (Bojengel x May sherif) wordt op dit moment getraind richting niveau 4. Deze ruin heeft nog geen wedstrijdervaring. Jorinde vindt het belangrijk dat ze voldoende tijd neemt om het paard eerst thuis klaar te maken. Hopelijk kan ze hem binnenkort meenemen op wedstrijd.

Jong talent
Last but not least traint Jorinde de 4 jarige Eros krack van het Klaverhof (v. Easy Game). Dit is een hele grote jongen, ze doen daarom rustig aan met trainen. Jorinde vindt het erg belangrijk dat grote paarden de tijd krijgen om uit te groeien. Ze heeft een heel goed gevoel bij Eros en denkt zeker dat het een talent is voor de toekomst!

Daarnaast heeft ze momenteel ook de 5 jarige Q Charniro van het Westhof op stal staan. De jonge talentvolle ruin van Verwimp zal zeer waarschijnlijk in de toekomst uit worden gebracht in de dressuursport.

Genoeg paarden om te managen, trainen en klaar te maken voor het hogere niveau. Jorinde hoopt dat ze haar paarden snel weer in de ring kan presenteren. Natuurlijk staat gezondheid en veiligheid boven alles, dus moet ze nog even geduld hebben. Vervelen zal Jorinde zich in ieder geval niet!